iBeacon Nieuws

100% Lokaal investeert in ibeacons van Lightcurb

Het Friese Lightcurb, het platform voor beacons in het MKB, krijgt door een exclusieve samenwerking met het Brabantse 100% Lokaal nog meer de wind in de zeilen. Dit met betrekking tot de succesvolle uitrol van het innovatieve platform voor location based services, bestaande uit cloud manager, app en beacons. 100% Lokaal streeft voor 2015 naar minimaal 200 gemeenten in Nederland die van de producten en diensten van het Brabantse bedrijf en het Friese Lightcurb gebruik gaan maken. De samenwerking vertegenwoordigt hiermee een waarde van een half miljoen euro in 2015.

100% Lokaal is een bedrijf dat alles in het werk stelt om de lokale ondernemers onder de aandacht te brengen van de lokale consument. Het uiteindelijke doel is de afvloeiing naar andere dorpen en steden tegen te gaan en de bestedingen lokaal te houden.

Op dit moment is 100% Lokaal actief in meer dan 50 gemeenten met de uitgave van een gidsje, met daarin waardecheques van lokale ondernemers. Binnenkort zal daar via het Lightcurb platform de 100% Lokaal app met beacon functionaliteit bijkomen. 100% Lokaal geeft dan het MKB de mogelijkheid om op elk willekeurig moment en op elke tijd en plaats te communiceren met de consument via zijn of haar smartphone. De consument ontvangt relevante location based  inboxberichten met informatie, coupons, live stream, etc.

Lightcurb heeft sinds de vele pilots in 2014 nu al duizenden gebruikers. Wereldwijd zijn er ruim 500 actieve accounts. De ambitie is om onder andere via intensieve samenwerking, zoals met 100% Lokaal, de leidende positie in de markt voor location based services te veroveren.

Het platform van Lightcurb biedt out of the box functionaliteit, zodat echt iedereen direct met beacons en echte 1-op1-communicatie op locatie aan de slag kan. Het MKB kan dus snel en makkelijk instappen in deze zich snel ontwikkelende markt. Het zelf bouwen of laten bouwen van apps met beacon functionaliteit is dus niet nodig. Dit scheelt het MKB grote investeringen. Voor 100% Lokaal worden een speciale versie van het platform en de app gelanceerd. Deze app komt binnenkort beschikbaar voor iOS en Android op respectievelijk Appstore en Google Play.

Over de auteur Bekijk alle berichten

Avatar

Redactie

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: