iBeacon Nieuws

Ada is de beacon voor ontwikkelaars

ibeacon-marconi-ada-developer

De meeste iBeacon hardware die op dit moment wordt geleverd zijn bedoeld voor de eindgebruiker om te gebruiken op een locatie. Dit zijn over het algemeen beacons die altijd aan staan, opgehangen worden en waar hoogstens alleen de batterij een keer van wordt vervangen. Voor ontwikkelaars is het niet altijd even makkelijk hiermee te werken. Bijvoorbeeld om een out-of-range melding te simuleren moet weggelopen worden met de beacon of de batterij eruit gehaald worden. Het Belgische Marconi Labs wil hier een eind aan maken met Ada: de eerste beacon specifiek gemaakt voor ontwikkelaars.

Configuratie galore

De Ada kan dus worden gezien als een soort test beacon met een aantal aanvullende functies en veel configuratie opties. Je kan deze beacon bijvoorbeeld met een aan en uitknop bedienen om een out-of-range melding te veroorzaken. Daarnaast heeft de Ada twee knoppen die geconfigureerd kunnen worden door de developer en kunnen de settings zoals het UUID, de major en minder en de RSSI en TX power draadloos worden aangepast.

Beacon range en batterij

Marconi Labs heeft de beacon voorzien van een oplaadbare batterij die het volgens de specs 25 dagen moet blijven werken voordat deze via USB opgeladen moet worden. Er is een LED indicator voor het batterijleven van de beacon. Qua range zegt Marconi Labs in de meest gunstige gevallen 100 meter te kunnen bereiken. Dat is een stuk verder dan meeste andere beacons, echter in de praktijk blijkt deze range vaak tegen te vallen.

Uiteraard voldoet de Ada aan alle standaarden zoals Bluetooth 4.0 en werk deze met de iOS frameworks en is complaint (maar nog niet certified) door onder het Apple iBeacon programma.

Prijs

De Ada beacon gaat €179 per 2 kosten of €299 per 4. Momenteel zijn de beacons onderdeel van een pre-release sale en kan er met €20 of €30 korting worden besteld.

Gat in de markt?

Ondanks dat deze beacon slechts een niche van de total beacon markt bediend zou het concept wel succesvol kunnen zijn. De opties van de Ada zijn tijdbesparend voor ontwikkelaars en kunnen daardoor een hoop ergernis besparen. Uiteraard moeten de ontwikkelaars uiteindelijk testen met de beacons die gebruikt worden op de locatie maar de Ada zou wel eens de ‘tool of choice’ kunnen worden voor de fase daarvoor.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

2 ReactiesReageer

  • Ik zie de meerwaarde van deze beacon niet in. Ikzelf heb beacons met een aan/uit knopje, waardoor je ook van alles kan veroorzaken en met een batterij die ik voor € 2 kan vervangen. De beacon zelf kost $20 en dat is al met al toch een heel stukje voordeliger dan de prijzen van deze beacons.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: