iBeacon Nieuws

Amerikaanse scholen gebruiken iBeacon om veiligheid te vergroten

Scholen in Franklin County in de Amerikaanse staat Maine nemen dit schooljaar een nieuw systeem in gebruik wat moet helpen in geval van nood. De Franklin County School integreren het systeem van Punch Alert System waarmee het via iBeacons en andere technologieën mogelijk wordt direct hulpdiensten en schoolpersoneel op de hoogte te stellen van noodsituaties. Het systeem wordt met een subsidie van $14.000 van Homeland Security betaald.

Hulpdiensten en medewerkers direct op de hoogte

Het Punch Alert Systeem geeft medewerkers die de app op hun smartphone, tablet of computer hebben geïnstalleerd de mogelijkheid een noodknop in te drukken waarmee politie, brandweer en andere hulpdiensten direct op de hoogte kunnen worden gebracht. Het systeem wordt totaal bij 16 scholen in vijf districten geïnstalleerd.

Ook voor minder urgente gevallen kan de technologie worden gebruikt om bijvoorbeeld schoolmedewerkers op de hoogte te brengen van vandalisme of andere situaties waar hulp bij nodig is.

iBeacon voor indoor locatie bepaling

Door gebruik van een mix van GPS en iBeacon/Bluetooth signalen kan direct worden vastgesteld waar iemand zich bevind in een noodsituatie. Hierbij wordt het ook direct mogelijk voor medewerkers en hulpdiensten om de persoon te volgen bijvoorbeeld door het gebouw tot de noodsituatie onder controle is.

Er worden per school rond de 100 iBeacons geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel boven GPS dat het in het gebouw werkt om een zeer accurate plaatsbepaling te doen waar de persoon zich bevind.

Reactie op recente gebeurtenissen

Al wordt het in het persbericht niet specifiek aangehaald is het goed mogelijk dat dit een reactie is op een aantal situaties met gewapende indringend op andere Amerikaanse scholen met als dieptepunt het drama bij Sandy Hook.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: