iBeacon Nieuws

App van Beaconic beschikbaar

beaconic-retail-kit
De Nederlandse iBeacon leverancier Beaconic heeft de aangekondigde iOS app vorige week gelanceerd. De Beaconic app kan gebruikt worden in combinatie met de Beaconic ibeacons en is gericht op gebruik door consumenten. Inmiddels zijn de eerste retail kits ook in Europa en de US verzonden.

beaconic-screenshot
Beaconic volgt hiermee een afwijkende strategie ten opzichte van meeste andere iBeacon leveranciers. Door een app te leveren die ook door de consument gebruikt kan worden kan een iBeacon oplossing bij een retailer direct worden geïmplementeerd zonder dat er eerst een app hoeft te worden gebouwd of een bestaande app te worden aangepast.

Nadeel van een generieke app is dat het valt of staat hoeveel mensen de app ook daadwerkelijk hebben geïnstalleerd (install base). Hoe Beaconic de consument zo ver gaan krijgen om de app te installeren is op dit moment nog niet duidelijk.

Beaconic biedt verschillende iBeacon hardware oplossingen en komt binnenkort met een waterproof iBeacon voor buitengebruik die een bereik van 70 tot 80 meter heeft.

   

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: