iBeacon Nieuws

Apple brengt gebouwen in kaart met iBeacon voor indoor navigatie

Volgende maand kondigt Apple op WWDC de veranderingen aan voor iOS 9, daarbij wordt vooral veel verwacht van de Apple Maps applicatie. Naast het introduceren van navigatie voor het openbaar vervoer netwerk is de verwachting van o.a. 9to5Mac dat de indoor maps en navigatie een flinke update kan verwachten. Daarbij speelt iBeacon een belangrijke rol.

‘Roomba’s met iBeacons’

Op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino rijden kleine robots rond die de indoor omgeving in kaart brengen. De autonome robots ter grootte van de bekende Roomba stofzuigers zijn uitgevoerd met iBeacon sensoren. Hiermee wordt informatie verzameld over de gebouwen en de omgeving waarmee ze in kaart worden gebracht.

iBeacon wordt al door verschillende bedrijven gebruikt voor indoor navigatie. Zo gebruikt KLM op Schiphol indoor navigatie en iBeacons om overstappende passagiers de weg van gate naar gate te wijzen.

Indoor navigatie is niet nieuw voor Apple. Met de acquisitie in 2013 van WiFiSlam kochten ze al de technologie om gebruik te maken van WiFi signalen voor indoor navigatie en mapping. De geruchten maken niet duidelijk of Apple nu alleen gebruik maakt van iBeacon of toch ook van WiFi signalen voor indoor navigatie en mapping.

Maps en Apple geen sterke combi

Terwijl concurrent Google al jaren een ijzersterke maps applicatie heeft en indoor navigatie Google Maps, heeft Apple zeker geen sterke reputatie op het gebied van maps en navigatie. De lancering van Apple Maps was een debacle waarbij in Australië gebruikers zelfs soms foutief ver de outback in werden gestuurd door de Apple waardoor de kaarten app zelfs door de politie werd afgeraden.

Hopelijk kan Apple zoiets voorkomen door robots te gebruiken voor de kaarten van gebouwen te maken.

               

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: