iBeacon Nieuws

Apple doet patentaanvraag iBeacon restaurant reservering en betaalsysteem

patentaanvraag-apple

December 2013 is een patentaanvraag van Apple gepubliceerd die op 12 juni 2013 is ingediend. Het gaat hier om een patent voor een uitgebreid systeem voor het reserveren, bestellen en betalen specifiek voor restaurants. De beschrijving van het systeem is complex en zeer gedetailleerd (zoals zoveel van deze aanvragen zijn) maar het is duidelijk dat iBeacon gecombineerd met een aantal andere Apple technologieën hier een belangrijke rol in gaan spelen.
Er wordt bijvoorbeeld in de patentaanvraag beschreven dat een klant een notificatie kan krijgen zodra een tafel beschikbaar is waarbij het systeem niet alleen rekening houdt met of een tafel vrij is maar ook wat de locatie van de klant is en wordt er rekening gehouden met reistijd. Zo kunnen dus klanten die in het restaurant wachten een notificatie krijgen maar wordt ook thuis wachten op een tafel mogelijk.

Het bijzondere is dat het patent niet alleen rekening houdt met de klant maar ook met het restaurant management. Denk hierbij aan een systeem waarbij klanten met de smartphone kunnen bestellen maar ook informatie wie aan welke tafel zit en voor hoelang.

Daarnaast worden ook betalingen beschreven waarbij Apple een rol wil spelen. Van cash tot het afrekenen met de smartphone.

Het draait in deze patentaanvraag niet alleen om iBeacon maar ik zie ook een duidelijke rol voor andere Apple technologie zoals een wallet (iWallet?) in combinatie natuurlijk met de TouchID vingerafdruklezer (om ID vast te stellen) maar ook Passbook en iCloud Keychain.

Het wordt interessant of Apple hiermee de concurrentie wil aangaan met gevestigde partijen zoals reserveringssystemen zoals Open Table in Amerika en SeatMe / Iens in Nederland en met betalingsoplossingen van bijvoorbeeld Square en PayPal.

Download de Apple Patentaanvraag in PDF

            

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: