iBeacon Nieuws

Apple iBeacon hardware blijft een mysterie

Vorige jaar zomer bleek dat Apple eigen iBeacon hardware ontwikkelde door een aanvraag die ze hiervoor hadden gedaan bij de FCC. Inmiddels is het zes maanden later en zijn de plannen van Apple voor deze iBeacon hardware nog steeds onduidelijk. 9to5 Mac heeft nu op de FCC website een gebruiksaanwijzing gevonden die iets meer duidelijkheid geeft over het apparaat maar ook nog steeds veel vragen opwerpt.

Oplaadbare iBeacon met schuifknop

Op de overview is te zien dat het gaat om een rond apparaat die groter lijkt dan bestaande iBeacon hardware. De voorkant is voorzien van een Apple logo en de achterkant van een micro USB poort, een schuifknop, een LED indicator die batterijstatus weergeeft en een plaats om de iBeacon aan op te hangen. Volgens de gebruiksaanwijzing dient de microUSB aansluiting ervoor om de iBeacon op te laden.
apple-ibeacon-hardwareHet is volgens de gebruiksaanwijzing mogelijk om de schuifknop te herprogrammeren; dit hoeft dus niet direct een aan/uit functie te hebben maar zou ook andere functies kunnen krijgen. Er wordt gesproken in het document over een Apple iBeacon app waarmee het apparaat wordt aangestuurd maar hiervan zijn verder geen afbeeldingen of screenshots te vinden.

Toch een eigen Apple iBeacon?

De publicatie van de gebruiksaanwijzing levert eigenlijk net zoveel vraagtekens op als voorheen. Als Apple een eigen iBeacon gaat maken dan zou dit een grote impact kunnen hebben om de verschillende iBeacon hardware leveranciers. Een andere optie is dat dit een iBeacon wordt voor thuisgebruik die bijvoorbeeld samenwerking met HomeKit. Daarnaast is het mogelijk dat dit een ibeacon wordt voor developers als referentiedesign en om apps mee te testen…

Zoals zo vaak bij Apple blijft het onduidelijk tot ze zelf met de productaankondiging komen. Wat denken jullie dat Apple met deze hardware gaat doen?

pic1
pic2

Bron afbeeldingen: 9to5mac

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: