iBeacon Nieuws

Beacons positieve invloed op koopgedrag consument

shopper-ibeacons-retailMet de Kerstdrukte voor de deur geeft beacon marketingplatform Swirl de resultaten van de beacon marketingcampagnes die ze op de Amerikaanse retailmarkt de afgelopen maanden hebben gedaan. Uit deze cijfers valt vooral op dat de consument graag winkelt bij retailers die beacons inzet voor de marketing; 61% van klanten zeggen dat ze rond de Kerstdagen vaker terug zullen gaan naar retailers die beacons ingezet hebben voor marketingcampagnes.

Swirl heeft een analyse gedaan van de resultaten van meer dan 10.000 consumenten die de laatste 3 maanden bij deelnemende retailers interactie hadden met beacon marketingcampagnes. Retailers die Swirl inzetten zijn o.a. Lord & Taylor, Hudson’s Bay, Urban Outfitters, Kenneth Cole en Timberland.

Openen en inwisselen aanbiedingen

De resultaten tonen dat contextuele marketing met beacons door de klant worden geopend en gebruikt bij de kassa:

  • 60% van klanten openen en hebben interactie met content die door beacons worden geïnitieerd.
  • 30% van klanten maken gebruik van aanbiedingen die door beacons worden geïnitieerd.

Positief invloed klantgedrag

Beacon marketingcampagnes hebben een positieve invloed op het klantgedrag:

  • 73% van de klanten gaven aan dat berichten via beacons de kans vergroot dat ze een aankoop deden in de winkel
  • 61% van de klanten gaven aan dat ze tijdens vaker terug zullen gaan naar retailers die beacons inzetten voor marketing en aanbiedingen
  • 60% van de klanten gaven aan dat ze door beacon marketingberichten meer zouden kopen

Relevante aanbiedingen succesvol

De resultaten van de marketingcampagnes laten zien dat consumenten openstaan voor marketingcampagnes die geïnitieerd worden met beacons. Doordat deze passen in de context waar de klant zich op dat moment bevind worden ze bovendien vaker gebruikt door de consument of zetten ze aan tot een extra aankoop.

swirl-ibeacon-marketing-results-infographic

photo credit: arbyreed via photopin cc

   

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

1 ReactieReageer

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: