iBeacon Nieuws

Beeld en Geluid debuteert ‘het nieuwe wachten’ bij Top 2000 met iBeacons

beeld-en-geluid-ibeacon-app-top2000De laatste dagen van het jaar is het traditioneel tijd voor de Top 2000 op Radio 2. Sinds 2010 wordt de Top 2000 door verschillende presentatoren vanuit het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd tot grote belangstelling van het publiek. De belangstelling is zelfs zo groot dat er veelal lange wachtrijen staan tot buiten het gebouw van Beeld en Geluid. Om deze wachttijd iets leuker te maken wordt het publiek dit jaar bezig gehouden met iBeacons.

Het nieuwe wachten met iBeacon

Tijdens Online Tuesday pitchte Radha Pleijsant van Beeld en Geluid en Bas van der Lans van Van Ons de iBeacon app van Beeld en Geluid die tussen Kerst en Nieuwjaar live gaat.

Via de iBeacon app wordt het publiek in de wachtrij uitgedaagd met vragen over hun muziekkennis. Deze vragen worden via iBeacons op verschillende plaatsen in de wachtrij getriggerd en de score wordt online en in de app bijgehouden. Kom je aan bij de laatste beacon van de wachtrij dan krijg je een totaal score en een stempel die op social media kan worden gedeeld. Deze stempel is niet alleen voor ‘bragging rights’ maar kan ook worden gebruikt voor toekomstige incentives.

Persoonlijke ervaring met iBeacon

Beeld en Geluid wil hiermee niet alleen het wachtende publiek entertainen zodat de wachtrij korter wordt, maar ook bezoekers identificeren zodat ingespeeld kan worden op de persoonlijke behoeftes van de bezoeker. Daarbij zien ze locatie als belangrijke extensie van de ervaring van de bezoeker. Door hier beter gesegmenteerd op te kunnen inspelen willen ze in de toekomst voor een persoonlijke belevenis zorgen.

Dit is voor Beeld en Geluid een eerste pilot project met iBeacon die ze in de toekomst verder willen gaan uitbouwen.

Panic button

Interessant onderdeel van de pitch was een stuk onzekerheid die Beeld en Geluid en Van Ons hebben of de iBeacon app wel 15.000 bezoekers aankan… Daarom is er in de back office een heuse ‘panic button’ ingebouwd zodat de app een reset krijgt en dezelfde functie krijgt bij iedere beacon waardoor de app wel gewoon blijft werken wanneer het CMS de vele interacties met de iBeacons niet meer aankan.

Ik ben benieuwd of de panic button nodig is of dat de iBeacons in de rij gaan zorgen voor een leuke vorm van entertainment om de tijd sneller voorbij te laten gaan! Ga je zelf in de rij staan dan hoor ik graag hoe het is bevallen!

Online Tuesday Pitch

Skip naar 01:33:35 om de pitch van Beeld en Geluid te bekijken.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: