iBeacon Nieuws

BI Intelligence ziet beacons als belangrijkste nieuwe retail technologie

beacon-technologie-rapport-cijfers
Meer dan de helft van de top 100 retailers in Amerika testen op dit moment de mogelijkheden van beacons in groot- en kleinschalige pilots. Ervan uitgaande dat het merendeel van deze beacon pilots succesvol worden afgerond, wat is dan het marktpotentieel voor iBeacon? Volgens BI Intelligence gaat deze markt groeien naar 4.5 miljoen active beacons in de Amerikaanse markt waarvan retail het grootste gedeelte van uitmaakt. Daarmee stelt BI dat beacons de belangrijkste retail technologie van de afgelopen jaren.

Jaarlijkse groei van 287%

Volgens het onderzoek van BI Intelligence stijgt het aantal geïnstalleerde en active beacons van ettelijke 100.000 op dit moment naar 4.5 miljoen in 2018. Hiervan wordt geschat dat 3.5 miljoen bij retailers actief zullen zijn. De samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van iBeacons komt daarmee op 287%.

BI-us-install-base-beacons-2014

In 2016 een dekking van 85% in retail

Momenteel zijn naar schatting 570 miljoen Android en Apple smartphones compatible met beacons. Van de top 100 retailers die beacons momenteel testen is de verwachting dat de meeste retailers eind 2015 beacons geïnstalleerd hebben bij minstens 32% van de locaties en in 2016 85%.

BI-percent-of-US-retail-loactions-with-ibeacon

Deze cijfers zijn onderdeel van het onderzoeksrapport Beacons Market Forcast van BI Intelligence.

 

photo credit: Cornerstone Signature via photopin cc

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: