iBeacon Nieuws

Bouwt Apple een iBeacon experience demo winkel voor iPhone 6 event?

apple-ibeacon-demo-center
De speculaties rondom de nieuwe features van de iPhone 6 beginnen 10 dagen voor de lancering op een hoogtepunt te raken. Wel of geen NFC, wel of geen betaaloplossing, wel of geen horloge, wel of geen saffierglas, hoe groot, hoe snel, etc. etc. Uiteraard is alles op dit moment nog gebaseerd op pure speculatie, maar waar niet over gespeculeerd hoeft te worden is dat Apple een groot wit tijdelijk gebouw aan het plaatsen is in Cupertino vlak naast het theater waar het iPhone 6 evenement gaat plaatsvinden. Maar wat daar gaat plaatsvinden is nog zeer geheimzinnig.

Groot geheimzinnig gebouw

Het iPhone 6 evenement vind plaats in het Flint Center for Performing Arts theater. Dit is een historische plaats omdat Steve Jobs hier 30 jaar geleden ook de eerste Mac toonde aan het publiek in de nu legendarische persconferentie. Achter het Flint Center wordt nu een groot wit gebouw neergezet van drie verdiepingen hoog waarvan niemand weet waarvoor het is, behalve dat Apple het bouwt voor het event van 9 september. De wegen en paden rondom het tijdelijk gebouw zijn afgesloten en er staan hekken en beveiligingspersoneel omheen om nieuwsgierige mensen te weren.

Het is natuurlijk nog pure speculatie wat Apple hier gaat tonen, het lijkt mij echter zeer waarschijnlijk dat dit te maken heeft met nieuwe technologieën die Apple gaat introduceren met de iPhone 6, iOS8 en misschien zelfs wel een horloge of ander wearable device van Apple.

apple-ibeacon-experience-event-00

Is dit een iBeacon retail experience center?

Het is niet ondenkbaar dat Apple hier een concept voor ‘retail van de toekomst’ bouwt wat ter plaatse kan worden uitgetest. Het gebouw is groot genoeg voor het nabootsen van een retail locatie en zou dus een soort impromptu Apple of andere winkel kunnen zijn waar nieuwe technologieën voor de iPhone 6, iBeacon en misschien wel NFC wordt getoond.

Een andere optie is het ‘huis van de toekomst’ wat aan zou sluiten bij de eerdere aankondiging van HomeKit. In een huis van de toekomst kan Apple een demo geven hoe HomeKit verschillende apparaten in huis aan elkaar koppelt en met elkaar laat praten. Het gebouw van drie verdiepingen is hier misschien een beetje aan de grote kant voor, maar wellicht zijn er veel verschillende kamers…

Op 9 september weten we meer…nog maar 11 nachtjes slapen.

apple-ibeacon-experience-event-03

apple-ibeacon-experience-event-01

foto’s via: MacRumors & TheLoop

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: