iBeacon Nieuws

bubble: een beacon app voor beginners

bubble-beacon-appHeb je thuis of op kantoor een aantal beacons liggen waar je iets leuks mee wil doen dan is de nieuwe Bubble app iets voor je. Het is een eenvoudige manier om objecten te koppelen aan een beacon wat in een app visueel wordt gemaakt en eventueel aan een website kan worden gekoppeld. Met de generieke bubble app kunnen objecten uit de fysieke wereld gekoppeld worden met de digitale wereld. Hiermee wordt al snel de kracht van proximity marketing al snel duidelijk en kan de functionaliteit gebruikt worden in een beperkte setting.

Generieke beacon app

Het idee achter bubble is dat beacons gebruikt kunnen worden zonder dat je daar direct een eigen app voor nodig hebt. Door van een generieke app gebruik te maken kunnen ook partijen zonder app direct gebruik maken van ibeacon technologie.

Met name voor bijvoorbeeld musea en exposities is deze propositie interessant. In Nederland hebben we inmiddels eerste projecten gezien bij het Groninger Museum en Tulpenland waarbij ook van een dergelijke functionaliteit gebruik wordt gemaakt in een eigen app. Ondank dat wat je kan met bubble zeer beperkt is zouden dit soort functionaliteiten ook binnen de bubble app mogelijk zijn.

Beperkingen troef

Ondanks dat bubble app een leuke showcase is wat je met beacons kan doen is het ook zeer beperkt in het denken. Dit is namelijk de meest eenvoudige en misschien niet de meest interessante functionaliteit die deze nieuwe technologie biedt. De kracht van beacons is met name contextueel communiceren met de klant. Uiteraard is het koppelen van een object aan een beacon context maar het is slechts een dimensionaal. Op het moment dat meer dimensies hieraan worden gekoppeld zoals bijvoorbeeld tijd (hoelang staat iemand daar), profiel (wie is het?) en locatie (waar is het?) kan het verschil worden gemaakt.

De bubble app kan worden gedownload in de iOS app store. Voor het taggen van objecten dient de aparte bubble tag manager gebruikt te worden.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

1 ReactieReageer

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: