iBeacon Nieuws

Cardiff Blues Rugby Team plaatst beacons op zonne-energie in stadion

Het Cardiff Blues professionele rugby team die uitkomt in de Pro12 divisie heeft beacons geïnstalleerd in het stadion voor interactie met de fans. Via de matchday rugby app worden fans welkom geheten, ontvangen ze kortingsbonnen en krijgen ze een reminder dat ze voor de man of the match kunnen stemmen.

Dit zijn voor beacon begrippen redelijk standaard interacties die inmiddels al vaker zijn getoond vooral in stadions in Amerika. Alle MLB honkbal stadions gebruiken bijvoorbeeld beacons voor fan interacties. Ook het Levi’s Stadion van de San Francisco 49ers gebruikt op grote schaal beacons.

ibeacon-in-store

Toch is er een interessante innovatie te vinden bij de Cardiff Blues beacons. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van beacons op zonne-energie. Door het low-energy karakter van de Bluetooth chip van beacons is het een logische combinatie die je – gek genoeg – nog niet zo heel vaak tegenkomt.

Cardiff Blues hebben plannen om steeds meer interacties te bouwen op basis van de beacon technologie om een geheel nieuwe stadion experience te bieden. Wordt vervolgd dus!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: