iBeacon Nieuws

Carling iPint weer tot leven gewekt met iBeacon

In 2011 was het een absolute hit en het beste voorbeeld van een branded app die viraal ging: de iPint. Gemaakt door Carling simuleerde de app via het iPhone scherm en de bewegingssensoren het leegdrinken van een bierglas. Carling grijpt terug op deze klassieker met een nieuwe insteek zoals het winnen van prijzen en ook iBeacon technologie.

Games en proosten

De iPint app gebruikt een game in de app die ‘Office Escape’ heet. Een ren spelletje waarmee je een ontsnapping moet maken van het kantoor en je baas voor moet blijven op weg naar de pub, en uiteraard een Carling pint.

Daarnaast is het met de nieuwe iPint app mogelijk om samen met vrienden te proosten en daarmee prijzen te winnen. Door twee virtuele bierglazen tegen elkaar te houden kan de cheers worden geactiveerd en er kunnen prijzen gewonnen worden die helaas alleen in het Verenigd Koninkrijk ingewisseld kunnen worden.

iBeacon integratie

iBeacon wordt gebruikt voor de proost functie om te bepalen of de telefoons dicht genoeg bij elkaar gehouden worden. Daarvoor wordt door de app van de telefoon een iBeacon gebruikt. Daarnaast wordt iBeacon gebruikt voor voetbalfans in noord-oost Engeland prijzen te laten winnen rondom voetbalclubs en stadions.

Download de iPint app voor iOS

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

1 ReactieReageer

  • “Daarvoor wordt door de app van de telefoon een iBeacon gebruikt.”

    Maar eigenlijk wordt in de IOS app gewoon de CoreLocation functie gebruikt van beide telefoons om de afstand te meten?

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: