iBeacon Nieuws

Child Radar en Forcely resultaat van Poolse ibeacon hackathon

ibeacon-hackathon-hacktory
Tijdens de hackathon van Hacktory in Kraków hebben twee teams van app bouwer Sure Case iBeacon apps bedacht. Het leuke van deze teams is dat ze de apps niet alleen voor de hackathon in concept hebben gelaten, maar ook daadwerkelijk een release hebben gedaan van de apps. Het gaat om Child Radar en Forcely die per direct beschikbaar zijn voor Android en Child Radar ook voor iOS.

De Hacktory hackathon is de enige van Polen en wordt gesponsord door o.a. Google, Aldebaran Robotics en Estimote. Het is goed te zien dat Estimote daarmee zijn Poolse roots nog niet geheel is vergeten ondanks de verhuisactie naar Silicon Valley nadat ze funding hadden ontvangen.

Child Radar

child-radar-ibeaconDe app Child Radar doet precies wat je verwacht; het laat je zien waar je kind is. Door een Estimote beacon mee te geven aan je kind (opplakken kan ook maar is in de praktijk – lees zandbak – minder praktisch) kan je zien hoever je kind verwijderd is van je telefoon. Door afstanden in te stellen kan je bovendien een alert krijgen wanneer je kind buiten deze afstand komt. In principe is het een geofence maar dan met een iBeacon.

Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat een iBeacon geen richting kan bepalen. Je weet dus bijvoorbeeld dat je kind zich in een ring van 10 meter bevind maar weet niet welke richting het kind is uitgelopen. Dit moet je vervolgens proefondervindelijk uitzoeken door gebruik te maken van trail en error (ook welk bekend als het kinderspel warm / koud).

Het idee is niet uniek; Nivea heeft het in Brazilië al eerder gebruikt voor een iBeacon reclamecampagne. Het is wel een leuke applicatie om uit te proberen als je toch iBeacons hebt liggen. Volgens de ontwikkelaars werkt het alleen met Estimote beacons.

Download voor iOS Download voor Android

 

Forcely

forcely-ibeaconDe app Forcely is er voor mensen die niet goed wakker kunnen worden. Het idee is dat je naar een beacon toe moet lopen om je alarmklok te deactiveren. Leg bijvoorbeeld een Estimote iBeacon in de badkamer en wanneer je alarm afgaat kan je deze alleen deactiveren door naar de iBeacon in de badkamer toe te lopen.

Het is een leuke app die laat zien dat door creatief na te denken er bijzonder veel toepassingen zijn te bedenken voor iBeacon technologie, zowel groot als klein.

Download voor Android

 

#offtopic: waarom worden er hackathons gehouden? Vooza heeft het antwoord.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: