iBeacon Nieuws

Concurreren iBeacon leveranciers met ontwikkelaars?

ibeacon-concurrenten-rivals
Estimote is momenteel de meest dominante speler op het gebied van iBeacon hardware. Als er ergens wordt geschreven over iBeacon dan worden ze vrijwel altijd genoemd en voor foto’s van iBeacons wordt meestal de Estimote beacon gebruikt. Voor de implementatie rekent Estimote op developers die de iBeacon oplossingen ontwikkelen. Maar waarom richt Estimote zich dan op business development en overleggen ze met grote merken?

Gaat Estimote daarmee de concurrentie aan met eigen developers? En hoe zit het met de Nederlandse iBeacon leveranciers Glimworm Beacons en Beaconic? Hier moet je als iBeacon ontwikkelaar goed over nadenken voordat je een keuze maakt voor een leverancier want voor je het weet help je de concurrentie aan een nieuwe klant!

Explosieve groei Estimote

We hebben het hier nog maar over een jong bedrijf wat vorig jaar is opgericht en nu al een dominante positie in de markt inneemt. Ondanks de meer dan $3 miljoen investering hebben we het natuurlijk nog niet over een Google of Microsoft. Het is logisch dat Estimote groeipijn kent in het begin. Dit is het meest duidelijk zichtbaar in de wachttijd tot ontwikkelaars de Estimote development kits ontvangen.

Gericht op iBeacon ontwikkelaars

De Estimote iBeacon is een tool voor ontwikkelaars om nieuwe functies te bieden via apps. Toch heeft Estimote een viertal kantoren geopend en worden er mensen aangenomen voor business development. Wil Estimote dan zelf ook oplossingen gaan ontwikkelen en de concurrentie aangaan met onafhankelijke developers?

Volgens CEO en oprichter Jakub Krzych is dat niet het geval:

We do of course meet major brands and retailers to educate on beacons and listen to problems they plan to solve with Estimote technology. But we don’t expect to solve all these problems ourselves.

Retail and other real-world industries are trillions dollar market opportunity. Note that 94% of all transactions still happen in the physical world (Amazon, eBay, etc is still just tiny percent). That’s why we offer full SDK, rich APIs, demo apps and responsive help desk including community forum http://community.estimote.com/hc/en-us.

We are developers-oriented company and our goal is to provide developers with the simplest possible tools to educate their customers, build their contextual-computing apps and focus on their domain specific problems when deploying beacons.

Estimote blijft dus trouw aan het ondersteunen van ontwikkelaars. Volgens Jakub zijn er wel meetings met bedrijven maar die zijn puur gericht op het informeren over de mogelijkheden van iBeacon en Estimotes. De daadwerkelijke ontwikkeling wordt overgelaten aan andere ontwikkelaars.

Nederlandse iBeacon developer be warned

Voor ontwikkelaar die momenteel met Estimote werken is dit goed nieuws maar het is wel een trend waar je als ontwikkelaar waakzaam voor moet blijven.

Nederlandse iBeacon leveranciers zoals Glimworm Beacons en Beaconic bieden iBeacon hardware aan voor ontwikkelaars. Maar ze werken ook als Glimworm en Beaconic als Score Media en ontwikkelen daarbij iBeacon oplossingen voor bedrijven.

Schaf je als onafhankelijk ontwikkelaar beacons aan bij deze leveranciers hou er dan rekening mee dat je inkoopt bij de concurrent. Dit hoeft natuurlijk niet direct tot problemen of conflict of interest te leiden maar is wel belangrijk om je bewust van te zijn bij je keuze voor leverancier!

photo credit: Ken Wilcox. via photopin cc

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: