iBeacon Nieuws

De voordelen van gedeelde beacon netwerken

Veel bedrijven willen experimenteren met beacons en leggen daarom hun eigen netwerk aan. Als de technologie uiteindelijk echter op grote schaal gebruikt gaat worden, is het misschien beter dat bedrijven hun netwerken gaan delen, want dat brengt een aantal voordelen met zich mee.

Het eerste voordeel van het delen van een beacon netwerk zijn de kosten. De batterijen van beacons raken een keer leeg (tenzij je batterijloze beacons gebruikt), en dan moeten de batterijen of de beacons zelf vervangen worden, wat flink in de papieren kan lopen als je beacon netwerk erg groot is. Als je die kosten kunt delen dan wordt het voor bedrijven een stuk aantrekkelijker om beacons te gebruiken, simpelweg omdat het minder kost.

Daarnaast kunnen er op grotere schaal projecten uitgevoerd worden als beacon netwerken gedeeld worden. Als een winkelcentrum bijvoorbeeld een groot beacon netwerk opzet waar alle winkels bij aangesloten zijn, dan kun je kortingsacties combineren. Als je dan bijvoorbeeld een bosje bloemen koop bij de bloemist, kun je bij de HEMA korting op een vaas krijgen.

Als de beacon netwerken volledig openbaar worden wordt het pas echt interessant. Je kunt dan als ontwikkelaar een app maken met navigatie voor blinden en slechtzienden, zoals ze op Schiphol, in Warschau en bij Barclays al hebben gedaan. Met meerdere openbare beacon netwerken zou je op een relatief gemakkelijke manier veel plekken toegankelijker kunnen maken.

Het mooie is dat de gebruikers uiteindelijk kunnen kiezen welke apps ze downloaden, waardoor ze niet overdonderd worden met meldingen van elke app die hetzelfde beacon netwerk gebruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je allemaal aanbiedingen te zien krijgt terwijl je alleen maar je weg wilt vinden door een winkelcentrum.

bron: Principia weblog

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Hamed Ebrahimmalek

My team and I develop innovative software products for Windows, Android, iOS and custom hardware products. We work with cutting edge technologies such as iBeacons and other indoor and outdoor localization technologies. We work closely with other companies, but also develop our own products, such as www.bLocalize.nl. Delivering high quality products and closely collaborating with my customers are the most important aspects of my job.

4 ReactiesReageer

  • Maar wat is nou het voordeel van het gedeelde netwerk? Je schrijft over het probleem van de batterij, maar er komt geen oplossing voor het probleem, eigenlijk meer een afschuif oplossing die zegt: gebruik dan maar een beacon van iemand anders…

    Het lijkt mij dat je door te delen gebruik kunt maken van de beacons en minder hoeft te investeren zolang je maar terugdeelt. En zodoende kosten efficienter kunt zijn, maar daar staat eigenlijk niks over vermeld…

  • Volgens mij heb je de tekst niet helemaal gelezen, want ik schrijf niet over het probleem dat de batterij van een beacon opgaat, maar over het voordeel van een gedeeld beacon netwerk. Aangezien de meeste bedrijven géén batterijloze beacons gebruiken, is het beter om netwerken te delen, zodat je de kosten voor het vervangen van batterijen en beacons kunt delen.

  • Nee hoor, je schrijft letterlijk: “Het eerste voordeel van het delen van een beacon netwerk zijn de kosten. De batterijen van beacons raken een keer leeg en dan moeten de batterijen of de beacons zelf vervangen worden, wat flink in de papieren kan lopen als je beacon netwerk erg groot is. Als je die kosten kunt delen dan wordt het voor bedrijven een stuk aantrekkelijker om beacons te gebruiken, simpelweg omdat het minder kost.”

    Het vertelt echter niet waarom een gedeeld netwerk kosten gaat besparen voor een gedeeld netwerk in combi met de batterij-melding.

    Maar goed, neemt niet weg dat de kosten voor beacons echt het probleem niet zijn lijkt me. Het is vele malen voordeliger dan andere oplossingen (wifi etc). Simpelweg omdat een beacon weinig kost!

  • @Jan Jaap, het delen van beacons ook om de batterij te besparen is ook een manier van binnen een crowd met elkaar werken. Ook door samen te werken bespaar je en ook dit is een voordeel van gedeelde beacon netwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: