iBeacon Nieuws

Definitieve doorbraak van indoor locatie services in 2014

ibeacon-store-interior

ABI Research verwacht dat 2014 het jaar van de doorbraak van indoor locatie technologie in de retail wordt. Dit is de conclusie uit het recent gepubliceerde ‘Location Technologies Market Research’ rapport van het onderzoeksbureau. Volgens het rapport zijn de early adapters van de technologie in de laatste fase van uitrol aangekomen en zien we nu de start van een tweede generatie van adaptatie van deze technologie.

Supermarkten en drogisterijen voorop

In het onderzoek heeft ABI Research zich gericht op 11 verschillende verticals in de retail sector waarbij de supermarkt drogisterijen volgens Senior Analyst Patrick Connolly voorop lopen in de toepassing van de technologie:

“We can clearly see major grocery and pharmacy chains really pushing towards this technology. These are very competitive verticals, which can benefit significantly from identifying and targeting loyal customers. Both already have large loyalty and advertising/offers deals in place and from a practical point of view, in-store items can be difficult to find. All of this makes indoor location a perfect fit.”

In verticals waar in eerste instantie geen groei was verwacht blijkt er nu wel interesse. Bijvoorbeeld een aantal fast food restaurants gaven in een eerder onderzoek geen toepassingen te zien voor de technologie maar zijn nu toch gestart met pilot projecten.

iBeacon versnelt uitrol

Dit kan tevens te maken hebben met de uitrol van nieuwe technologie zoals iBeacon die het makkelijker en goedkoper maken indoor locatie van klanten te meten en analyseren.

ABI Research verwacht een wereldwijde uitrol van 30.000 indoor locatie services in 2014.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: