iBeacon Nieuws

Downtown streeft MyOrder voorbij door iBeacon integratie

downtown-coupa-ibeacon-ordering

Startup Downtown wil de manier waarop we eten in restaurants bestellen en ervoor gaan betalen gaan veranderen. De eerste stap die ze daarvoor hebben genomen is hun nieuwe bestel en betalingssyteem wat werkt op basis van iBeacon te lanceren in Coupa Café in Palo Alto (US). Hiermee worden ze concurrent van het Nederlandse MyOrder van Rabobank waarmee veel al mogelijk is, alleen nog niet op basis van iBeacon.

Microlocatie in een restaurant

Downtown wil het verschil gaan maken ten opzichte van concurrenten door slimmer om te gaan met de locatie van de klant. Door iBeacons te plaatsen bij iedere tafel kunnen ze direct zien waar een klant zit; daardoor is het eenvoudiger voor een klant om een bestelling te plaatsen en te betalen.

Dit is een slimme manier om de microlocatie van een iBeacon in te zetten in de horeca. Uiteraard kunnen hieraan ook services worden gekoppeld zoals loyalty programma’s, Duitse restaurants gebruiken iBeacon ook op die manier. Ook wordt het mogelijk meer inzicht te krijgen over waar mensen zitten, hoe lang ze in het restaurant verblijven en hoe vaak ze terugkomen.

De app van Downtown is nu beschikbaar voor iOS.

MyOrder ondersteunt geen iBeacon

Begin dit jaar kondigde MyOrder nog aan via de hardware oplossing SideKick iBeacon integratie aan te bieden. In een interview met iCulture liet oprichter Thomas Brinkman weten:

Nederlandse winkeliers kunnen met SideKick op een rijdende trein springen, als het om Apple’s iBeacon-techologie gaat.

We zijn meer dan 7 maanden verder en het is nog steeds doodstil rondom de implementatie van iBeacon technologie bij MyOrder. Sterker nog, wie zoekt op de website van MyOrder komt het woord iBeacon niet tegen…

downtown-coupa-checkout-ibeacon

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: