iBeacon Nieuws

Drogisterijketen Rite Aid start met beacons in 4.500 winkels

De Amerikaanse drogisterijketen Rite Aid heeft een beacon uitrol afgerond in meer dan 4.500 drogisterijen verspreid over geheel Amerika. Daarmee overtreft Rite Aid de tot op heden grootste retail beacon case, namelijk die van warenhuisketen Macy’s.

De beacon uitrol wordt gedaan met het netwerk van apps van inMarket waar de apps van uitgevers Conde Nast en Gannett aan meewerken. Daarmee kan Rite Aid proximity acties doen in apps zoals Epicurious, Coupon Sherpa, List Ease en Scanlife. Deze apps passen beacons toe om hun gebruikers te bedienen met betere en persoonlijke informatie bij retailers.

inMarket claimt momenteel meer dan 42 miljoen maandelijkse actieve gebruikers te hebben in de US verdeeld over de verschillende apps die ze aan hebben gesloten als partner. Rite Aid krijgt toegang tot dit netwerk zonder dus zelf een app te hoeven te ontwikkelen en populariseren.

Naast retargeting mogelijkheden heeft de drogisterijketen ook als doel verder te experimenteren met beacons. Vorig jaar is Duane Reade hier in New York ook mee gestart om klanten te informeren bijvoorbeeld over een recept wat voor ze klaarlag bij de apotheek. Interessant detail is dat eind vorig jaar Rite Aid is overgenomen door Walgreens wat ook de overkoepelende moedermaatschappij is van Duane Reade maar bijvoorbeeld ook van Boots drogisterijen in Europa.

Welk Nederlands drogisterijketen zou als eerste beacon technologie gaan toepassen in de winkels?

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: