iBeacon Nieuws

EKOOR lanceert Kickstarter voor beacons op zonne-energie

Het Canadese EKOOR is gestart met een crowdfunding campagne om een nieuw type beacon te ontwikkelen op zonne-energie. De planning is om de beacons die zowel gaan werken met de iBeacon en de Eddystone standaard in een normale range (tot 50 meter) en een long-rangen (100+ meter) variant te ontwikkelen. De zonnecel op de EKOOR beacon heeft voldoende aan de relatief lage energieopbrengst van binnenverlichting en is daarom ook goed toe te passen in kantoor- en winkelomgevingen.

Beacon op zonne-energie, met backup

Bij intensief gebruik van beacons is batterijleven steeds vaker een issue met name wanneer er gekozen wordt voor een hoge zendfrequentie. Dit probleem wil EKOOR met een zonnecel oplossen. De beacon is niet alleen afhankelijk van de zonnecel, er is ook een backup batterij aan boord waardoor de beacon ook in het donker gewoon door kan werken.

Software tools

De EKOOR hardware wordt ondersteund door een suite aan softwaretools waarmee ze het gebruik willen versimpelen. Zo zijn er Android en iOS developer tools, een REST API, admin apps, een beacon management portal en binnenkort lanceren ze BLiFi ondersteuning voor beacon management waarmee de beacon via Wifi op afstand uitgelezen en beheerd kan worden.

Nog een weg te gaan…

Geïnteresseerden kunnen meedoen met de Kickstarter en hebben voor $62 een normale en $75 een long-range versie. Een drietal beacons kost respectievelijk $130 en $173 voor de normale of long-range beacon. Het is nog wel spannend of de campagne succesvol wordt; op het tijd van schrijven zijn er 41 backers en is er slechts $11.304 van het doel van $35.000 opgehaald (32%).

Wanneer succesvol verwacht EKOOR de beacons april 2016 te verzenden. Echter weten we inmiddels uit ervaring dat Kickstart projecten vaak vertragingen kennen in de verzendingsdatum. Buyer beware!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: