iBeacon Nieuws

Elvis fans beleven een unieke iBeacon ervaring in Graceland

elvis-graceland-ibeacon-tour
Graceland, het voormalig huis van Elvis Presley wat nu een attractie en bedevaartsoort is voor fans, gaat bezoekers met iPads en iBeacon een bijzondere ervaring geven om de villa in Memphis Tennessee te bezoeken. Terwijl bezoekers door het huis lopen wordt er automatisch exclusief audiovisuele materiaal op de iPad getoond die worden gestart op basis van de locatie van de bezoeker.

Bijzondere content van Graceland

De content van de iPad tour bevat veel exclusieve nog nooit eerder geziene video’s van Graceland maar ook bijzondere foto’s en 360-graden foto’s van plaatsen op Graceland waar je anders niet mag komen. De meeste kamers van Graceland zijn namelijk om in te kijken maar je kan er niet doorheen lopen. Door gebruik te maken van een ‘virtual tour’ kan dit met de iPad tour dus wel. Wil je de kast of het bankstel dus van de andere kant zien dan is het direct mogelijk.

De curator van Graceland vind de iPad een belangrijke nieuwe manier om de bezoeker toegang te geven tot de uitgebreide Graceland archives. Door de beperkte ruimte in de villa (het huis is niet zo groot als veel mensen denken) moesten er altijd moeilijke keuzes gemaakt worden wat de bezoeker te zien kreeg; de iPad is hier de oplossing voor en via iBeacons wordt dit in de juiste context getoond.

Het juiste moment via iBeacon micro-locatie

Bezoekers hoeven natuurlijk niet doorlopend op de iPad te kijken; ze kunnen ook van hun omgeving genieten en alleen kijken wanneer zij dat interessant vinden. Voordeel is dat niets hoeven te doen om de juiste audio op de juiste tijd te activeren; dit gebeurd via de iBeacons volledig automatisch. Bijzonder is dat de tour niet alleen op het juiste moment start maar indien een bezoeker een kamer eerder verlaat stopt de tour ook uit zichzelf.

Bezoekers hebben altijd de mogelijkheid onderdelen van de tour te voorzien van een bookmark zodat ze het aan het eind van de tour nog eens kunnen bekijken of beluisteren. Bovendien kan een bezoeker foto’s en selfies tijdens de tour via e-mail aan zichzelf te versturen.

“The King would be proud”

Elvis stond zelf bekend als een early adopter – en zelfs vaak een first adopter – van nieuwe technologie. Hij wilde in Graceland altijd de nieuwste gadgets en technologie toe zijn beschikking hebben. De eerste videorecorders, afstandsbedieningen, magnetrons en zelfs de eerste ‘mobiele’ telefoon in de vorm van een koffer waren allemaal in Graceland te vinden.

Het aanbieden van cutting-edge technologie voor de tour door Graceland past dus helemaal in de denkwijze van ‘The King’ volgens Joel Weinshanker, managing partner van Graceland. We zijn trots dat we dit erfgoed en denkwijze van Elvis op deze manier voort kunnen zetten.

Demo van de iPad en iBeacon tour

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: