iBeacon Nieuws

Enigma Consulting participeert in inBeacon

Betalingsverkeerspecialist Enigma Consulting heeft een belang genomen in inBeacon. inBeacon levert een compleet software as a service platform dat organisaties de kans biedt om de offline en online belevenis van de gebruiker op een simpele en kostenefficiënte wijze te verbinden. Met de participatie versterkt Enigma haar positie om technologisch hoogwaardige oplossingen aan te kunnen bieden en krijgt inBeacon de financiële ruimte om haar groei te kunnen versnellen.

inBeacon heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het gebruik van iBeacons in operationele omgevingen. Het door haar in augustus 2014 gelanceerde platform biedt een totaaloplossing waarmee mobiele apps op simpele wijze gekoppeld kunnen worden aan iBeacons en onderliggende bedrijfssystemen. Hiermee kan op intelligente wijze het klantgedrag op locatie worden geanalyseerd en kunnen op basis hiervan voor een specifieke gebruiker op dat moment relevante acties worden geïnitieerd.

Offline wordt online

iBeacon is de verzamelnaam voor apparaten die een Bluetooth 4.0 Low Energy (BLE) signaal uitzenden. Een smartphone kan dit BLE signaal gebruiken om nauwkeurig de afstand te bepalen van de smartphone naar de uitzendende iBeacon.

Voor veel organisaties is het een uitdaging om de verbintenis te maken tussen haar online en offline klanten. Met behulp van iBeacons is dit een haalbare kaart geworden. Het gebruik neemt dan ook snel toe. Het inBeacon platform biedt organisaties een volledig schaalbare en integreerbare oplossing met een lage instap. Dit biedt unieke mogelijkheden voor 1op1 mobiele diensten en omnichannel marketing, gebaseerd op locatie en tijd.

Enigma introduceert BeaconStreet

BeaconStreet is een nieuw innovatief bedrijf dat iBeacon-based oplossingen in de markt zet waarbij de volledige waardeketen van (iBeacon) ‘actie’ tot en met ‘transactie’ wordt ondersteund, inclusief loyalty en betalingsverkeer. Hierdoor ontstaat een nieuwe klantbeleving die de on-line en fysieke wereld bij elkaar brengt. BeaconStreet richt zich met name op gebieden zoals steden, straten, winkelcentra maar ook op events en festivals. Het introduceert een unieke klantinteractie en biedt retailers/organisatoren nieuwe waardevolle informatie over klantgedrag en effect van acties. InBeacon levert een belangrijk deel van de benodigde technologie hiervoor.

Waardevolle synergie tussen de twee partijen

Paul Jans, Managing Director van Enigma:

Wij hebben verleden jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de toepasbaarheid van iBeacons en hoe dit efficiënt georganiseerd kan worden. Hierbij hebben wij meerdere leveranciers onder de loep genomen. Het was ons vrij snel duidelijk dat het inBeacon platform onderscheidend is ten aanzien van zowel laagdrempeligheid als schaalbaarheid. Het is ontwikkeld door industrie professionals met een duidelijk oog voor toegevoegde waarde.

Frank Verschoor, CEO en co-founder van inBeacon:

Wij krijgen steeds meer vragen over integratie met betaalsystemen en we zijn blij dat we dat nu bij de specialisten van Enigma kunnen beleggen. Met de steun van Enigma kunnen we onze groei verder versnellen met als doel het meest toonaangevende en complete iBeacon platform te zijn.

Over de auteur Bekijk alle berichten

Avatar

Redactie

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: