iBeacon Nieuws

Estimote stickers maken alles iBeacon enabled

estimote-ibeacon-nearables
Estimote beacons kunnen gezien worden als de pionier op de markt; ze waren één van de eerste echt bekende iBeacons die verkrijgbaar waren. Vandaag introduceert Estimote Sticker Beacons waarmee de iBeacon markt verder willen openbreken door beacons klein genoeg en goedkoop genoeg te maken om letterlijk overal op te plakken om het onderdeel te maken van de ‘internet of things’.

iBeacon stickers voor bewegende objecten

Estimote stickers zijn complementair aan de beacons die op dit moment beschikbaar zijn. Waar de beacons bedoeld zijn als statisch vaststaand object om locatie te bepalen zijn stickers juist bedoeld om op objecten te plakken die in beweging zijn of die normaal niet uitgerust zouden worden met een iBeacon. Denk daarbij aan individuele producten maar bijvoorbeeld ook huisdieren, planten en handtassen.

Drie sensors, SDK en een jaar batterijleven

De stickers bevatten niet alleen een iBeacon signaal maar ook een accelerometer en temperatuursensor. De combinatie van de sensors met een ultra kleine form factor van de sticker maken ze uitstekend om op alledaagse objecten te plakken. Daarmee kan via een smartphone een link gemaakt worden met het object bijvoorbeeld beweging en temperatuur meetbaar maken.

Het batterijleven van een beacon sticker is ongeveer een jaar. Behalve de sensoren bevatten de stickers een ARM-processor en flash geheugen. De stickers werken via dezelfde Estimote SDK als de reguliere beacons waardoor developers er direct mee aan de slag kunnen zonder veel nieuwe code te schrijven.

Estimote stickers voor retail

Met deze iBeacon stickers kan er in winkels een extra laag van context worden toegevoegd aan producten. Via de stickers kan bijvoorbeeld gemeten worden hoe vaak een product wordt opgepakt, verplaatst of wordt gepast. Daarnaast kan er een koppeling worden gemaakt met in-store displays, tablets of smartphones waardoor deze informatie over het product geven of een video kan tonen wanneer een product wordt opgepakt.

Estimote stickers voor thuis

Behalve retail ziet Estimote ook veel toepassingen voor in huis. Denk daarbij aan het meten van de temperatuur van planten om te bepalen of ze meer water nodig hebben, het bijhouden hoeveel een hond loopt via een iBeacon sticker op de halsband of een reminder waar je sleutels liggen of als je je tas bent vergeten.

Pre-orders, levering in oktober

Momenteel kunnen de Sticker Development Kits besteld worden als pre-orders voor $99 per set van 10 stuks. De verwachte levering is in oktober.

estimote-sticker-beacon

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: