iBeacon Nieuws

Estimote iBeacon

estimote-logoEstimote is de maker van kleine draadloze iBeacon sensoren – Estimote noemt deze ‘motes’ – die gebruik maken van de iBeacon Bluetooth low energy (BLE) om smartphones in die in de buurt zijn te signaleren. Daarnaast heeft Estimote een eigen API en SDK ontwikkeld voor de iBeacon sensoren waarmee ontwikkelaars apps kunnen ontwikelen op basis van micro-locatie.

Estimote is opgericht in 2012 in Kraków (Polen) en is onderdeel geweest van de prestigieuze Y-Combinator incubator. Estimote heeft bij investeerders totaal $3.4 miljoen opgehaald (per 01/2014). Ze hebben investeringen ontvangen van o.a. YCombinatorStart Fund,Andreessen HorowitzGeneral CatalystMaverick CapitalFundersClubNew Europe VenturesBetaworks,Innovation EndeavorsBirchmere LabsBessemer Venture Partners en Valiant Capital.

De motes kunnen twee jaar actief blijven op één batterij en kunnen met smartphones communiceren die in een afstand van 6 cm tot 50 meter in de buurt zijn. De batterijen van de motes zijn bij de eerste versie niet vervangbaar door de gebruiker.

Via de Estimote SDK hebben ontwikkelaars toegang tot een dashboard van alle motes. Via het Estimote platform kunnen ontwikkelaars en retailers analytics verzamelen van de verschillende motes, indoor navigatie verzorgen, gebruik maken van proximity marketing, automatische check-ins mogelijk maken en betalingen op afstand aannemen via de smartphone.

Estimote sensoren worden inmiddels door een aantal Europese retailers gebruikt en worden steeds populairder in Amerika.

Officiële website: http://estimote.com/ 

Estimote nieuws

Estimote demo

estimote-demo-graphic

Interview Estimote founder