iBeacon Nieuws

Expositie met iBeacon in Philips Museum

mission-eureka-philips-ibeaconHet Philips Museum in Eindhoven gaat iBeacon toepassen om op speelse wijze het  verleden en de toekomst van techniek te laten zien. Vanaf 12 juni kunnen bezoekers een Philips Research-avontuur beleven omdat Philips Research 100 jaar bestaat. Het familiespel, ‘Mission Eureka’, wordt gespeeld op een iPad en leidt bezoekers langs talloze innovaties waarbij gebruik wordt gemaakt van iBeacon technologie ontwikkeld in samenwerking met Notherenlight en iBeacon hardware van Glimworm.

Mission Eureka

Met Mission Eureka ontdek je de uitvinder in jezelf. Het is een interactief avontuur voor iedereen vanaf 8 jaar. Je speelt het samen in een groepje van 2, 3 of 4 personen. Op diverse plekken in het Philips museum maakt de iPad connectie met een speltafel en start er een interactief groepsspel met kennisvragen, puzzels en spellen. Het team krijgt zogenaamde challenges, uitdagingen, die ze moeten aangaan zoals echte onderzoekers dat doen. Samen met het team, kom je erachter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt en wat röntgen doet. Maar teamleden kunnen ook tegen elkaar strijden.

iBeacon locatieherkenning

De applicatie die hiervoor wordt gebruikt op de iPad herkent door middel van iBeacon automatisch de spellocaties. Daardoor worden automatisch de challenges getoond en kunnen de groepjes daarmee direct aan de slag. Qua opzet is die dezelfde manier zoals het Groninger Museum en Tulpenland iBeacon toepast.

Meer informatie over het museum en de expositie is te vinden op http://www.philips-museum.com/

11/06 update: informatie over iBeacon leverancier toegevoegd.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

5 ReactiesReageer

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: