iBeacon Nieuws

Gimbal iBeacon

gimbal-logoGimbal is onderdeel van het Amerikaanse Qualcomm die chipsets en smart devices ontwikkelen. De apparaten van Qualcomm zenden eenzelfde Bluetooth Low Energy (BLE) signaal uit als iBeacons echter werken Gimbal beacons niet op dezelfde manier als andere iBeacons. 

Gimbal heeft een eigen systeem ontwikkeld gebaseerd op de BLE standaard waarbij de versleutelde code die wordt uitgezonden steeds wordt veranderd. Daardoor zend de Gimbal in principe doorlopend andere codes uit. Die methodiek is uniek voor Gimbal beacons.

Hierdoor is Gimbal alleen in software in te bouwen door gebruik te maken van de eigen Gimbal SDK en zijn deze beacons. Het gaat hier dus om een geheel eigen gepatenteerd en gesloten beacon systeem gebaseerd op dezelfde techniek als iBeacon maar niet compatible met iBeacon beacons en software.

De eerste serie Gimbal beacons is de ‘Series 10’ die voor slechts $5 op de markt zijn gebracht terwijl de grotere ‘Series 20’ Gimbal beacon $10 kost, het gaat hier wel om bulkprijzen. De ontwikkelaarskit voor Gimbal iBeacons kost $100 waarbij 3 beacons worden geleverd.

Officiële website: https://gimbal.com

Gimbal nieuws

Gimbal demo

Robert Scoble interview met Gimbal