iBeacon Nieuws

Hammerson rolt iBeacons uit in Europese winkelcentra

We zien steeds meer voorbeelden van winkelcentra die iBeacon oplossingen uitrollen. Eerder waren er voorbeelden bij Swan Centre in de UKANKAmall in Turkije en het Franse Klépierre, nu is het de beurt aan Hammerson die iBeacons gaat introduceren in haar winkelcentra over geheel Europa. Inmiddels zijn er als eerste al 200 iBeacons geplaatst bij Les Terrasses du Port in Marseille en volgt deze zomer de in het oog springende Bullring in Birmingham (op foto). Voor de uitrol werken ze samen met een aantal van de grote retailers die direct gebruik willen maken van de iBeacon mogelijkheden.

Hammerson app

De iBeacons werken met de Hammerson mobile app waarmee klanten verschillende diensten aangeboden krijgen die afhangen van waar ze zich op dat moment in het winkelcentrum bevinden. Denk hierbij aan een routebeschrijving of een ‘vind mijn auto’ functie en uiteraard exclusieve aanbiedingen.

Hammerson digital marketing controller Karl Boyce geeft aan:

Our main objective is getting the right type of customers to stores. We think it will have a huge bearing on spend, frequency of visits and dwell time.

Indien de klant gebruik wil maken van de app dienen ze basisinformatie te geven zoals de leeftijd en geslacht. Op basis van deze gegevens worden de aanbiedingen en informatie gepersonaliseerd en worden de voorkeuren van deze klanten in kaart gebracht. Hammerson verwacht dat klanten in eerste instantie vooral mee zullen doen vanwege de persoonlijke aanbiedingen die ze krijgen.

iBeacon bij H&M en Mango

Meer dan 80 van de retailers van Hammerson winkelcentra hebben zich aangemeld om deel te nemen aan het iBeacon programma. Het gaat vooral om kleinere en middelgrote retailers, maar ook bijvoorbeeld fashionketens H&M en Mango gaan van de iBeacon faciliteiten gebruik maken.

 

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: