iBeacon Nieuws

iBeacon asset in Unity game development

ibeacon-unity-3d-gaming

Als je praat over game development dan kom je al snel terecht bij het Unity platform. Dit ontwikkel platform wordt in de game industrie gebruikt voor de ontwikkeling van vele 3D en 2D games en staat bekend om de snelheid waarmee je games kan ontwikkelen en publiceren op verschillende platformen. Games als Monument Valley (momenteel wereldwijd nr 1 op iOS), Monochroma, Need For Speed, Temple Run en vele anderen zijn met Unity ontwikkeld.

Sinds kort heeft iBeacon ook intrede gedaan op het Unity platform zodat game developers iBeacon ook kunnen toepassen op allerlei manieren.

De toepassingen die we momenteel zien van iBeacon liggen vooral op het retail vlak. Toch zijn er voor gaming ook mogelijkheden te bedenken om iBeacon toe te passen in games. Het wordt naast de verschillende sensoren die games gebruiken gewoon een extra sensor.

Hoogstwaarschijnlijk gaan games gebruik maken van de mogelijkheid om van het iOS apparaat een iBeacon te maken. Zo is het voor ze mogelijk om afstand te bepalen van de verschillende apparaten. Hier zijn verschillende scenario’s voor denkbaar van samenwerkingen in een bepaalde game tot juist het worden van tegenstanders.

Net zoals als bij retail voorbeelden kan met iBeacon hierdoor offline een grotere rol spelen in online spelletjes op iOS en Android platformen.

Voor de game developer heeft Unity3D Dojo een uitgebreide review van de iBeacon Unity Asset.

De iBeacon Unity Asset is beschikbaar in de Unity Asset store voor $15.

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: