iBeacon Nieuws

iBeacon hardware fabrikanten

Er zijn bijzonder veel iBeacon hardware opties op de markt. Dit overzicht geeft een greep uit deze verschillende opties. Wil je een iBeacon hardware leverancier toevoegen of de informatie updaten? Geef dit dan door op deze pagina.

Beaconic

beaconic-logoHet Nederlandse Beaconic levert iBeacons die werken met een eigen app en SDK en legt de focus op retailers die aan de slag willen met beacons. Het aanbod van Beaconic is één van de duurste op dit moment maar hiervoor wordt wel toegang gegeven tot software en de beaconic app die door retailers gebruikt kan worden.

Meer informatie over Beaconic

Estimote

estimote-logo

Estimote was één van de eerste iBeacon fabrikanten die verschillende opties bood. Hierdoor hebben ze veel aandacht gekregen in de media en zijn ze nu één van de populairdere platforms.

Meer informatie over Estimote

Gimbal

gimbal-logo

Gimbal is onderdeel van het Amerikaanse Qualcomm die chipsets en smart devices ontwikkelen. Gimbal is het gebaseerd op Bluetooth Low Energy maar gebruikt een eigen techniek en is daarmee anders dan andere ibeacons. Ze leveren behalve de hardware ook een uitgebreide SDK waarmee ontwikkelaars software kunnen ontwikkelen voor iOS en Android.

Meer informatie over Gimbal

Glimworm Beacon

glimwormbeacons-logoHet Nederlandse Glimworm heeft het Glimworm Beacon platform ontwikkeld gebaseerd op het standaard Bluetooth LE. De beacons zijn te registeren met eigen open source software en zijn compatible met meeste iBeacon platformen. De beacons zijn brandbare in eigen kleur en met eigen logo.

Meer informatie over Glimworm Beacon

Kontakt

kontakt-logo-125pxKontakt is een Poolse ontwikkelaar van iBeacon sensoren en eigen software die in combinatie met de Kontakt beacons werkt. Kontakt werkt met cloud software waarmee volgens eigen zeggen geen programmeur voor nodig is om iBeacon te gebruiken. Daarnaast bieden ze een API en SDK voor ontwikkelaars.

Meer informatie over Kontact

Lightcurb

lightcurb-logoHet Nederlandse Lightcurb (onderdeel van Snakeware) levert iBeacon hadware in combinatie met een software platform en apps voor iOS en Android. Beacons worden per stuk aangeboden samen met toegang tot het softwareplatform.

Meer informatie over Lightcurb

Radius Networks

radius-networks-logoRadius Networks biedt twee soorten beacons: de RadBeacon USB en de RadBeacon Tag. De USB variant is een kleine USB stick die geplaatst kan worden in een computer maar bijvoorbeeld ook in een oplader waardoor er een iBeacon ontstaat die zonder batterij op netspanning werkt. De Tag variant is een stand alone iBeacon die op een batterij werkt.

Meer informatie over Radius Networks

ROXIMITY

roximity-logoGestart als coupon netwerk heeft ROXIMITY nu de focus op iBeacons en heeft daar een grote investeerder voor gevonden. ROXIMITY biedt een platform waarmee de acties van de beacons gemeten kunnen worden en daarnaast een SDK voor iOS en Android voor integratie van de hardware in apps.

Meer informatie over ROXIMITY

Sensorberg

sensorberg-logoSensorberg is een Duitse ibeacon ontwikkelaar met het hoofdkantoor in Berlijn. Sensorberg heeft €750k opgehaald bij investeerder Berlin Technologie Holding en een aantal angel investeerders. Sensorberg was onderdeel van de Microsoft Ventures Accelerator in Berlijn.

Meer informatie over Sensorberg

SmartBeacon

smartbeacon-logoSmartBeacon is een Frans / Britse leverancier van iBeacons en levert iBeacons in verschillende kleuren. Ze bieden iBeacons met een SDK en management software. Als enige iBeacon leverancier leveren ze ook iBeacons in abonnementsvorm inclusief setup support.

Meer informatie over SmartBeacon

tōdally

todally-logotōdally is gestart met een Kickstarter programma. De tōd beacons waren op de markt nog voordat de iBeacons standaard werd gelanceerd door Apple maar werkt net als Apple iBeacon wel met de Bluetooth LE standaard. Met de tōd beacons zijn gemaakt voor developers met een goed gedocumenteerd platform.

Meer informatie over tōdally

 

Informatie over een hardware leverancier aanpassen of updaten