iBeacon Nieuws

iBeacon verandert je in een zombie

zombeacon-ibeacon-featured-imageBenieuwd hoe paranoïde je wordt tijdens een zombie apocolypse? Probeer dan de iPhone game ZomBeacon eens uit. De game maakt gebruik van beacon technologie om zombies om je heen te detecteren en als ze dichtbij zijn kan je ze ontschadelijk maken. Maak je ze niet ontschadelijk dan wordt je gebeten door de zombie en wordt je toegevoegd aan het leger zombies.

Creatief gebruik iBeacon

Deze game is een voorbeeld van steeds creatiever gebruik van iBeacon technologie. In dit geval gebruikt de app een combinatie van GPS (voor je locatie) en veranderd het je telefoon in een iBeacon zodat met afstandsbepaling een ‘kill’ of een ‘bite’ geregistreerd kan worden. Voordeel van het gebruik van iBeacon is uiteraard ook dat de game ook in gebouwen gewoon doorgespeeld kan worden.

De combinatie van online en offline gameplay is bijzonder goed gelukt met de hulp van iBeacons en het spel is volgens een aantal spelers om paranoïde van te worden.

De app ZomBeacon is sinds 6 mei beschikbaar en is gratis te downloaden in de iTunes app store.

zombeacon-ibeacon-screenshot

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: