iBeacon Nieuws

iBeacon wijst slechtzienden de weg op luchthaven San Francisco

Tot nu zijn de praktijkvoorbeelden van iBeacon vooral gericht op retail. De techniek van beacons kan echter veel meer impact hebben dan alleen op retail en proxmity marketing. Zo laat ook de pilot zien die momenteel plaatsvind op de luchthaven van San Francisco. Daar worden slechtzienden straks geholpen om de weg te vinden door het nieuwste terminal van San Francisco Airport door middel van iBeacons. Het gaat om een pilot die bij success over de gehele luchthaven wordt uitgerold.

Van gate tot stopcontact

Er zijn ongeveer 300 beacons geïnstalleerd op een specifiek terminal van de luchthaven. Via een app van de luchthaven kan er gebruik gemaakt worden van de posities van de beacon. Voor slechtzienden start de app automatisch de Apple Voiceover technologie die de punten opleest terwijl ze op het scherm verschijnen. Wat normaal visuele aanwijzingen zijn hiermee ook voor slechtzienden bruikbaar. De app bevat een gids met verschillende interessante locaties op het vliegveld. Dit strekt van gates tot restaurants en koffiecorners en zelfs stopcontacten.

Momenteel wordt met een beperkt aantal mensen een beta versie van het systeem getest. Verwachting is dat het voor het publiek in het najaar beschikbaar wordt gemaakt.

photo credit: Don Fulano via photopin cc

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: