iBeacon Nieuws

iBeacon zorgt voor sterke groei location based marketing

ibeacon-app-demoVolgens een rapport van analist Berg Insight gaat de wereldwijde markt van real-time location-based advertenties van €1.2 miljard in 2013 naar €10.7 miljard in 2018 toenemen. Dit is een verwachte jaarlijkse groei van 54% voor deze opkomende vorm van adverteren. De groei is met name te danken aan de snelle adaptatie van iBeacon technologie die vorig jaar door Apple is geïntroduceerd.

Met deze groei is het aandeel van location-based advertenties 38.6% van de mobiele advertentiemarkt in 2018. Location-based advertenties zijn daarmee 7% van de totale wereldwijde digitale advertentiemarkt en 2% van het totale marketingbudget.

Er wordt in 2014 een sterke toename van iBeacon oplossingen verwacht door senior analist Rickard Andersson. iBeacon en de Bluetooth Low Energy (BLE) standaard heeft het wegkwijnende Bluetooth marketing weer nieuw leven geblazen in  aldus Andersson. De implementatie door retailers als Macy’s, Tesco, Walgreens en American Eagle gecombineerd met investeringen van technologie bedrijven als PayPal, Qualcomm en Texas Instruments en start-ups als Estimote, Swirl en Shopkick zorgen mede voor deze snelle adaptatie in de markt.

In Nederland wordt bij Tulpenland en het Groninger Museum inmiddels gebruik gemaakt van iBeacon technologie. De eerste uitrol bij retailers laat nog op zich wachten maar lijkt wel aanstaande.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: