iBeacon Nieuws

iBeacons in Groninger Museum

groninger-museum

Het Groninger Museum en Tapme Media slaan de handen ineen voor een primeur met iBeacons. Het Groninger Museum is het eerste museum in Nederland dat deze technologie inzet voor interactieve informatievoorziening op smartphones en tablets. De techniek is beschikbaar bij de tentoonstelling De Collectie, te zien vanaf 29 maart 2014.

Door middel van deze technologie kunnen bezoekers met een iBeacon interactieve content opvragen bij informatiebordjes in de tentoonstelling door het toestel tegen het smartphone symbool te plaatsen. De Tapart app geeft de bezoeker uitleg van de functionaliteit en is beschikbaar in de iTunes app store en de Google Play store.

Bezoekers die niet beschikken over een geschikte smartphone of tablet kunnen deze huren in het museum, zodat ook zij toegang hebben tot de interatieve media. Dankzij deze toepassing heeft de bezoeker toegang tot aanvullende video- en audiofragmenten, achtergrondinformatie en detailfoto’s van de kunstwerken. Een mix van interactieve media die prikkelt, verwondert en inspireert: een unieke ervaring.

Apple nieuwssite One More Thing nam de proef op de som in de onderstaande video.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: