iBeacon Nieuws

iBeacons ingezet in de bibliotheek van de TU Delft

TU Delft Library is de eerste bibliotheek in Europa die gebruik maakt van iBeacontechnologie. De universiteit lanceert een Library Tour app, die gebruik maakt van de technologie van de Amsterdamse start-up LabWerk. Met de Library Tour geeft TU Delft haar studenten een interactieve, gebruikersvriendelijke rondleiding door de universiteitsbibliotheek.

De Library Tour maakt studenten op een speelse manier wegwijs in de TU Delft Library. Zo leren studenten hoe ze een projectruimte kunnen reserveren, ontdekken ze hoe de selfservicedesk werkt en zien ze waar de massagestoelen staan. Daarbij gebruikt de Library Tour een interactieve plattegrond, quizvragen, filmpjes, praktische informatie en fun facts.

Met de app speelt TU Delft Library in op het groeiende aantal internationale studenten. Zij stromen gedurende het hele academiejaar in. TU Delft verwelkomt in 2015/2016 zo’n 1600 nieuwe internationale studenten; een stijging van 16 procent. De Library Tour is zo ontwikkeld dat alle studenten op eigen initiatief en op elk gewenst moment de bibliotheek kunnen verkennen.

De Library Tour is gebaseerd op het mApp-platform van de Amsterdamse start-up LabWerk. Dit platform is eerder ingezet bij de Italiaanse dierentuin ZOOM in Turijn.

TU-Delft-Library

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: