iBeacon Nieuws

Infographic: de rol van smartphones in de retail

smartphone-shopper-infographic

IDC heeft in een onderzoek een analyse gemaakt van retail klanten die de smartphones gebruiken in winkels. Het blijkt dat deze  goed geïnformeerde, sociale klant opzoek is naar een superieure winkelervaring waar offline en online retail elkaar versterken. Het onderzoek biedt aan aantal opmerkelijke conclusies waaruit blijkt dat winkelen met de smartphone in de hand voor retailers bedreigingen en kansen biedt.

Een aantal opmerkelijke bevindingen:

  • 69% van de deelnemers aan het onderzoek vinden de smartphone een zeer belangrijke tool voor de retail ervaring
  • 70% verwacht het komende jaar de smartphone te gebruiken tijdens het winkelen
  • 70% van de winkelaars gebruikt de smartphone om prijzen te vergelijken met online retailers
  • 33% checkt in bij de winkel via Facebook, Foursquare, etc.
  • 1 op de 5 klanten koopt een artikel terwijl ze in de winkel zijn online via de smartphone bij de concurrent
  • 53% vind privacy belangrijk bij het winkelen terwijl 47% openstaat voor relevante aanbiedingen en wil delen van privacy daarvoor opgeven

Uit het onderzoek wordt duidelijk dat retailers geen andere keuze hebben dan het inspelen op de smartphone trend bij het winkelende publiek. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld iBeacon technologie kan de retailer hier aansluiting bij vinden en de offline winkel laten samensmelten met een online ervaring.

Infographic

Klik op de infographic om deze in PDF te downloaden.

smartphone-klant-in-winkels

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: