iBeacon Nieuws

Interest sensing met iBeacon

Floris-Benniks-cross-media-cafe
Floris Benniks van Mirabeau gaf tijdens het Cross Media Café een presentatie over de mogelijkheden van iBeacon technologie. Er moet bij het toepassen van iBeacons ingespeeld worden op interest sensing. “Je moet aan de persoon aanvoelen wat hij interessant vind. Stel je voor ik ga naar een webwinkel en ik ga 5 keer naar het zelfde product maar ik koop het niet. Maar als ik langs het schap loop in een fysieke winkel dan kan je die klant een bericht sturen dat ze het nu aan kunnen schaffen met korting.” Dat soort acties zijn mogelijk met iBeacon in combinatie met interest sensing volgens Benniks.

Hij gaf aan dat er uiteenlopende mogelijkheden zijn voor de toepassingen van iBeacon en noemt daarbij productinformatie, het activeren op basis van een wensenlijst, integratie van routing voor de gebruiker, betaalverkeer, aanbiedingen, automatisch inchecken op locaties, indoor navigatie, contextuele advertenties tonen en het bieden van gratis content op een specifieke locatie.

Momenteel zijn 70% van de Apple devices 10% van de Android die in omloop zijn compatible met iBeacon. Dit is al een veel groter aandeel dan de concurrente NFC technologie waarmee maar 3 tot 5% van de smartphones zijn uitgerust.

Het is belangrijk om context aware te zijn benadrukt Benniks. “Anders is de techniek binnen een half jaar verdwenen omdat we het allemaal te irritant vinden.” Er moet dus goed worden nagedacht hoe dit in te zetten. De ontvanger moet een opt-in geven om de iBeacon boodschappen te ontvangen. Dit kan door bijvoorbeeld een met iBeacon uitgeruste app te installeren op de telefoon.

Momenteel is Mirabeau in gesprek met retailers als V&D en Praxis. “Praxis vind het interessant mensen om klanten die voor professionele klussen bij de Praxis komen zo snel mogelijk de weg te wijzen in de in winkels met indoor navigatie.” aldus Benniks.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: