iBeacon Nieuws

Italiaanse dierentuin introduceert edutainment met iBeacons

De Italiaanse dierentuin ZOOM in Turijn lanceert een mobiele app en biedt haar bezoekers daarmee een volledige ‘edutainment’-ervaring. De Amsterdamse start-up LabWerk ontwikkelde de app, die gebruikmaakt van iBeacontechnologie om content te ontsluiten op basis van de locatie van de bezoeker. Daarnaast bevat de app een interactieve kaart en kunnen gebruikers met de app kortingsbonnen en rewards verdienen tijdens hun bezoek.

Edutainment via iBeacon

Vanaf het voorjaar 2015 kunnen bezoekers van het ZOOM Biopark in Turijn de dierentuin op een compleet nieuwe manier ontdekken: met hun smartphone. Het 160.000 vierkante meter grote dierenpark biedt een volledige edutainment-ervaring met de nieuwe iBeacon-app van ZOOM Torino.

Terwijl bezoekers zes verschillende leefgebieden in het park ontdekken, ontgrendelen ze tijdens hun reis specifieke details, informatie en tips. Dit dankzij de verborgen bakens in het park (iBeacons), die een bluetoothsignaal uitzenden en relevante, locatiespecifieke content triggeren op de smartphone van bezoekers.

Nieuwe markt

Floris Boekel, directeur en oprichter van LabWerk, is enthousiast over de implementatie van iBeacons bij ZOOM Torino.

Het is immers niet alleen een primeur in de toepassing van iBeacontechnologie in een Europese dierentuin, maar betekent ook de intrede van ons bedrijf in de Italiaanse markt.

LabWerk gaat in de Italiaanse markt daarmee de concurrentie aan met bijvoorbeeld Trento RISE die de app exmu heeft ontwikkeld als concept voor musea.

Kaarten, informatie & aanbiedingen

De app bevat een interactieve kaart waarmee bezoekers eenvoudig kunnen navigeren door hun huidige locatie te preciseren. Op die manier zien ze direct waar andere belangrijke attracties en faciliteiten zich bevinden. Gebruikers halen ook voordeel uit de app doordat zij tijdens hun bezoek meldingen ontvangen over speciale evenementen, zoals dierenshows of presentaties.

Met de app bezoeken gebruikers verschillende locaties in de dierentuin en beantwoorden quizvragen. Zo verzamelen ze items en kortingsbonnen die ze in het park kunnen inwisselen.

De ZOOM Torino app is gratis en nu beschikbaar in de Apple App Store.

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: