iBeacon Nieuws

Japan Airlines traceert luchthavenpersoneel met iBeacon

japan-airlines-ibeacon-smartwatch
De nieuwsberichten van luchtvaartmaatschappijen die iBeacon gaan inzetten lijkt nog niet voorbij; na American Airlines, easyJet en Virgin Atlantic is het nu de beurt aan Japan Airlines om een aankondiging te doen rondom het gebruik van iBeacon. Bijzondere is dat Japan Airlines het anders aanpakt dan de voorgaande maatschappijen die vooral iBeacon gebruikt om de klant te informeren. Bij Japan Airlines wordt iBeacon gebruikt om personeel op het vliegveld te traceren.

iBeacon en smartwatch

JAL gaat een combinatie gebruiken van smart technologies door grondpersoneel uit te rusten met smartwatches van Samsung die reageren op iBeacons. Met deze combinatie wordt rond de boarding gates het grondpersoneel zichtbaar en traceerbaar gemaakt. Daarmee kan de control desk van JAL ten alle tijden weten waar personeel zich bevind. Bovendien kunnen ze via de smartwatch de teamleden direct taken toewijzen op basis van hun locatie in het vliegveld.

iBeacon als personeelsregistratie

Het is niet de eerste keer dat iBeacon als personeelstool wordt gebruikt. Eerder zagen we de startup Chaotic Moon die iBeacons gebruikt om stagiaires in het bedrijf traceerbaar te maken. Maar bij JAL lijkt het om een serieuze tool te gaan voor management van teams op het vliegveld.

Ik denk dat we in de toekomst meer voorbeelden zien van de inzet van iBeacon voor personeelsregistratie.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: