iBeacon Nieuws

JIVR introduceert innovatieve vouwfiets met iBeacon ondersteuning

Op Kickstarter probeert het bedrijf JIVR een crowd-funding campagne op te zetten om een vouwfiets te ontwikkelen met dezelfde naam. Wat de ‘JIVR bike’ een bijzondere vouwfiets maakt is niet alleen dat het een elektrische fiets is zonder ketting maar vooral ook dat het de eerste ‘bacon enabled’ fiets op de markt gaat worden.

Innovatieve aandrijving

De fiets heeft een moderne mechanische en dus kettingloze aandrijving die in het frame zit verwerkt. Er kan dus normaal worden getrapt, maar er is ook een 120v cell aan boord die in 90 minuten kan worden opgeladen waarna de fiets rond de 30 kilometer per uur maximaal 30 kilometer lang kan worden aangedreven.

079ea9dd8f4c01bd6f304b471b021029_original

Fiets met dashboard en iBeacon

De aansluiting voor de smartphone zit verwerkt in het stuur waar een inplug en oplaad mogelijkheid is. Op een ingeplugde smartphone krijgt de bestuurder een dashboard met de afgelegde afstand, verbruikte calorieën en een ingebouwd navigatiesysteem.
ibeacon-enabled-fiets

De iBeacon in de fiets zorgt ervoor dat de fiets ook kan communiceren met andere apparaten. De iBeacon technologie in de fiets is afkomstig van Kontakt.io en hiermee is de fiets volgens JIVR de eerste ‘internet of things fiets’.

De iBeacon maakt het mogelijk:

  • De fiets automatisch op slot te zetten als je wegloopt of van het slot te halen wanneer je dichtbij de fiets komt.
  • Via de Kontakt Cloud beacon kan de fiets weten op welke locatie hij staat. Handig in bijvoorbeeld fietsenstallingen.
  • Te registeren wanneer de fiets wordt aangeraakt of verplaatst via een sensor die in de iBeacon verwerkt zit.
  • En veel meer; de iBeacon technologie is open dus de makers verwachten ook integraties met bijvoorbeeld smart watches als Apple Watch en fitnessmeters als Fitbit.

Op het moment van schrijven heb je nog 9 dagen om aan de JIVR crowd funding campagne mee te doen. Inmiddels is het doel van £70.000 gehaald door 133 ‘investeerders’ en wordt de fiets dus – als alles gaat volgens plan – realiteit.

Enorme denkfout…

De focus van JIVR ligt op het populariseren van de JIVR vouwfiets in grote steden. Woon je in een stad met meer dan 1 miljoen inwoners dan kan je de fiets kopen onder het ambassadeurs programma en krijg je deze met een fikse korting.

Helaas zijn er geen steden in Nederland met zoveel inwoners (Amsterdam telt 813.000 inwoners) dus moet je als Nederlander het volle pond betalen van rond de €1649 voor de JIVR vouwfiets. Een enorme denkfout van JIVR wat mij betreft want als er ergens een land is waar dit soort fietsen populair kunnen worden is het wel in Nederland!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: