iBeacon Nieuws

Koffers traceren nu mogelijk met Luggo app en beacons

luggo-ibeacon-app
Begin juni kondigde het Nederlandse Enrise de Luggo app en beacon aan. Deze week is de Luggo app daadwerkelijk live gegaan en zijn de beacons te bestellen op de Luggo website. Met Luggo wordt het mogelijk je koffer in de gaten te houden via een beacon zodat je altijd precies op tijd klaar kan staan bij de baggageband zonder irritatie waar je koffer blijft.

Beacons in koffers

Luggo kan je gebruiken met de Luggo app die voor Android en iOS beschikbaar is. De app herkent een beacon door hem dichtbij de telefoon te houden die je daarna een naam geeft (bijvoorbeeld Koffer van Remco). Dat is alles wat je aan configuratie hoeft te doen, vervolgens kan je via de app direct de afstand zien tussen de koffer en de telefoon. Luggo geeft via je telefoon een notificatie zodra je koffer in de nabijheid is (ongeveer 50 meter) zodat je rustig naar de baggageband kan lopen. Meerdere koffers? Dat is ook mogelijk, maar iedere koffer moet natuurlijk een eigen beacon bevatten.

Werkt met iedere beacon

Heb je al beacons in huis? Dan kan je Luggo direct gebruiken. Het werkt namelijk met vrijwel alle type beacons die momenteel beschikbaar zijn, waaronder de populaire Estimote, Kontakt en Glimworm beacons.

Daarnaast kan je ook de Luggo beacons bestellen die aangeboden worden op de Luggo website. 1 beacon kost €24,95 en naar mate je er meer koopt worden ze goedkoper tot 5 voor €99,95. De Luggo beacons zijn in principe normaal configureerbare beacons zoals je die ook bij andere aanbieders kan bestellen met als verschil dat er een aan en uit knop opzit. Dit is gedaan om batterijleven te sparen want waarom zou je deze beacon aan laten staan als hij niet in een koffer zit? De andere beacon die deze optie biedt is de Ada beacon van Marconi Labs maar dat is een beacon specifiek gericht op developers.

luggo-ibeacons

Beperk je niet tot koffers

Je hoeft de Luggo natuurlijk niet alleen te gebruiken voor koffers, overal waar je de afstand ten opzichte van je smartphone van wil meten kan je hiervoor gebruiken. Denk daarbij aan kinderen, huisdieren en misschien wel je auto. Hou er wel rekening mee dat je geen richtingsbepaling kan doen met een beacon; je ziet dus wel hoever de beacon van je af is maar niet of de beacon links, rechts, voor of achter je is.

Download Luggo in de iTunes app store of op Android Play

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: