iBeacon Nieuws

Kontakt iBeacon

kontakt-logo-200pxKontakt is ontwikkelaar van iBeacon sensoren en eigen software die in combinatie met de Kontakt beacons werkt. Kontakt werkt met eigen software waarmee volgens eigen zeggen geen programmeur voor nodig is om iBeacon te gebruiken. Daarnaast bieden ze een API.

Momenteel (januari 2014) worden Kontakt iBeacons nog niet geleverd en is er nog geen publieke toegang tot de Kontakt cloud software. Momenteel is de planning eind januari voor uitlevering van de eerste apparaten. Eerder zijn wel een aantal beta Kontakt apparaten uitgeleverd aan geselecteerde developers.

Kontakt is gestart in Kraków , Polen in 2013 door Szymon Niemczura en een niet nader genoemde co-founder. Niemczura is vanaf de start CEO van Kontakt. In september 2013 heeft Kontakt een investering van $250.000 ontvangen van MARR S.A een Pools investeringsfonds.

Bijzonder aan Kontakt is dat de iBeacons in eerste instantie niet voor retail zijn ontwikkeld maar als hulpmiddel voor blinden in musea en openbare gebouwen. De visie van Kontakt is door middel van iBeacon het mogelijk te maken voor blinde mensen informatie te vinden over exposities via een eigen smartphone en om indoor-navigatie mogelijk te maken zonder GPS signaal.

Inmiddels heeft Kontakt ook de sprong naar retail gemaakt en wordt dit sterk in de productaanbieding meegenomen met verschillende case pitches die te vinden zijn op de Kontakt website.

Momenteel biedt Kontakt development kits aan met 10, 5 of 3 beacons die respectievelijk $279, $149 en $99 kosten.

Voor development biedt Kontakt eigen cloud software waarmee de beacons gebruikt kunnen worden zonder dat er code geschreven hoeft te worden. Hoogstwaarschijnlijk werkt dit via een eigen Kontakt app die sinds 19 december 2013 in de iTunes app store verkrijgbaar is.

Daarnaast is er voor ontwikkelaars tevens een API beschikbaar zodat Kontakt ook in eigen apps ingebouwd kan worden. De API documenten beschrijving is te vinden op: http://docs.kontakt.io/

Demo video