iBeacon Nieuws

Loopd maakt van je iPhone een iBeacon voor op feestjes

looped-app-ibeacon

De Amerikaanse start-up Loopd heeft een iPhone app gelanceerd waarmee ze met iBeacon technologie gebruiken om netwerken op feestjes en borrels gemakkelijk te maken. Loopd noemt zichzelf een ‘social CRM platform’ die professionals een gemakkelijke manier willen geven om een connectie te maken en gegevens uit te wisselen en op te slaan.


De app werkt met een koppeling met je LinkedIn profiel. Zodra je op een borrel of feestje bent activeer je de app en daarmee maak je van je iPhone een iBeacon. Hiermee stuurt Loopd de gegevens van jouw LinkedIn profiel naar alle andere gebruikers van Loopd. Zo kan je zien wie er allemaal op het feestje aanwezig is.

Wanneer je iemand hebt gesproken kan je aan de contactgegevens notities toevoegen over het gesprek. Daarna kan je de gegevens van de persoon opslaan in de app door deze via een swipe en een groen vinkje van de lijst af te halen. Zo heb je later een goed overzicht van wie je allemaal hebt gesproken, inclusief notities van het gesprek.

Met de persoon kan vanuit Loopd direct een LinkedIn connectie worden gemaakt. Notities van het contact kunnen eventueel verstuurd worden naar een Evernote account. Alle gegevens kunnen ook gemailed worden als CSV bestand. Binnenkort gaat Loopd het ook mogelijk maken de gegevens te exporteren naar populaire CRM systemen zoals Salesforce.

Een groot nadeel van Loopd is dat om iemand te kunnen ‘zien’ deze ook Loopd gebruiker moet zijn. Bij vergelijkbare en inmiddels ter ziele gedragen diensten zoals My Name Is E (later CardCloud) en Bump bleek dat een achilleshiel te zijn. Mocht het echter een massaal gebruikte app worden dan kan dit wel eens succesvol zijn. Nu moet je net geluk hebben dat iemand het gebruikt…

Loopd laat wel weer een interessante nieuwe manier zien om iBeacon toe te gaan passen zonder dat er extra iBeacon hardware voor nodig is. Ik verwacht dat we dan ook steeds meer van dit soort applicaties gaan zien. Het zou mij niets verbazen als proximity apps zoals Highlight binnenkort ook iBeacon gaan gebruiken voor dit soort functionaliteiten.

Loopd is alleen beschikbaar voor iOS en kan worden gedownload in de iTunes app store. Om het te gebruiken is een account nodig waarvoor een beta invite kan worden aangevraagd.

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: