iBeacon Nieuws

Luggo gaat irritatie aan de bagageband oplossen

luggo-ibeacon-luggage-tag

Na vrijwel iedere lange reis is het na aankomst op het vliegveld altijd weer een gevecht: de bagageband. Wanneer komt je koffer eraan? Moet ik al klaarstaan aan de band? Hoe verdedig ik mijn plekje van andere voordringende passagiers. Het Nederlandse bedrijf Enrise wil hier een einde aanmaken met de app Luggo. Met Luggo wordt het mogelijk je koffer in de gaten te houden via een iBeacon zodat je altijd precies op tijd klaar kan staan.

Hoe werkt Luggo?

Luggo is de eerste van Enrise die gebruik maakt van beacons en is volgens het bedrijf ook een soort oefening. Met Luggo koop je gebruiksklare beacons, die je koppelt aan de app. Stop de beacon in je koffer en zie op je smartphone waar die zich bevindt op de bagageband.

Bij een bagageband hoef je nooit meer te duwen en trekken en kijken of je koffer al komt. Je kan rustig wachten tot je app je een melding geeft dat je koffer komt, om vervolgens op je scherm te zien hoe ver de koffer nog van je vandaan is zodat je exact op het juiste moment kan toeslaan.

Work in progress

Luggo is momenteel in ontwikkeling. De beacons van Luggo zijn nog in productie en aan de app wordt de laatste hand gelegd. De verwachting van Enrise is dat Luggo volgende maand (juli) op de markt komt waarbij ze misschien net te laat zijn voor de zomervakantie. Via de website van Luggo houden ze je graag op de hoogte wanneer Luggo wordt gelanceerd in de Apple App Store en Google Play Store.

Andere iBeacon track & trace apps voor koffers

Wil je deze zomervakantie direct aan de slag met het trackable maken van je koffer? Dan zijn er een aantal alternatieven die je op dit moment al kan gebruiken. Bijvoorbeeld Stick-n-find die eerder ook door de Nivea iBeacon marketing campagne werden ingezet om kinderen terug te vinden op het strand. Of het populaire Tile wat gestart is als Kickstarter project en inmiddels volop Tile sleutelhangers levert. Heb je al een iBeacon in huis liggen? Dan kan je ook de app Travel Radar gebruiken om je koffer terug te vinden.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: