iBeacon Nieuws

Maak dozen in huis slim met SmartBox en iBeacons

smartbox-ibeacon
Iedereen heeft wel ergens een paar dozen staan op zolder, in een kelder of misschien in een self storage locker die al jaren niet meer uitgepakt is. Wat zit er in die doos? Nu is de enige manier om de doos te openen en er in te kijken. Wat als we dat makkelijker kunnen maken met iBeacons? Dat bedacht de Nederlandse startup SmartBox ook en gaan daar binnenkort realiteit van maken.

Scan de doos en zie de inhoud

SmartBox levert een app en stickers die iBeacons bevatten. Daarmee kan een box voorzien worden van een ‘tag’. Via een eenvoudige app maak je een notitie en eventueel een foto van de inhoud van de doos die je vervolgens kan linken aan deze specifieke tag.

Zoek je iets maar weet je niet meer in welke doos het zit? Gebruik de app om visueel door je spullen heen te scrollen en vind de doos door iBeacon te gebruiken. Door de dozen te scannen vind je zo snel de juiste.

Ook QR en NFC

SmartBox gaat ook mogelijkheden leveren om hetzelfde te doen met QR en NFC codes. Het handige van iBeacon is echter dat je ook vanaf een grotere afstand een scan kan doen (bij NFC moet je er tegenaan tikken of vlak langs gaan) en bij een QR code moet je alles 1 voor 1 scannen.

Lost dit ook echt een probleem op? Ik denk dat veel mensen dit probleem wel hebben…maar ga je dan echt al je dozen catalogiseren? Misschien wel, als je het echt heel handig kan terugvinden. De tijd zal het leren. Het is wel weer een mooie stap richting de ‘connected home’!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: