iBeacon Nieuws

Marconi Labs

Ada_HP2De meeste iBeacon hardware die op dit moment wordt geleverd zijn bedoeld voor de eindgebruiker om te gebruiken op een locatie. Het Belgische Marconi Labs wil hier een eind aan maken met Ada: de eerste beacon specifiek gemaakt voor ontwikkelaars.

Configuratie galore

De Ada kan dus worden gezien als een soort test beacon met een aantal aanvullende functies en veel configuratie opties. Je kan deze beacon bijvoorbeeld met een aan en uitknop bedienen om een out-of-range melding te veroorzaken. Daarnaast heeft de Ada twee knoppen die geconfigureerd kunnen worden door de developer en kunnen de settings zoals het UUID, de major en minder en de RSSI en TX power draadloos worden aangepast.

Beacon range en batterij

Marconi Labs heeft de beacon voorzien van een oplaadbare batterij die het volgens de specs 25 dagen moet blijven werken voordat deze via USB opgeladen moet worden. Er is een LED indicator voor het batterijleven van de beacon. Qua range zegt Marconi Labs in de meest gunstige gevallen 100 meter te kunnen bereiken. Dat is een stuk verder dan meeste andere beacons, echter in de praktijk blijkt deze range vaak tegen te vallen.

Uiteraard voldoet de Ada aan alle standaarden zoals Bluetooth 4.0 en werk deze met de iOS frameworks en is certified door het Apple iBeacon programma.

Prijs

De Ada beacon gaat €179 per 2 kosten of €299 per 4. Momenteel (juli 2014) zijn de beacons onderdeel van een pre-release sale en kan er met €20 of €30 korting worden besteld.