iBeacon Nieuws

Belgisch Museum experimenteert met iBeacon

rubenshuis-ibeacon

Bezoekers van het Antwerpse Rubenshuis kunnen vanaf deze week via hun iPhone of iPad begeleid worden in de wereld van Peter Paul Rubens via iBeacon. Het museum start met communicatiebureau Prophets een iBeacon experiment als eerste van de Antwerpse musea om te zien of deze testcase ook voor andere musea interessant kan zijn.

We gebruiken iBeacon om een ‘indoor GPS’ te creëren op de iPhone en iPad. Zo kan je een thematisch bezoek doorheen het museum volgen en word je uitgenodigd om meer informatie te ontdekken over kunstwerken, aldus Lucas Caesens, Creative Technologist bij Prophets. Op die manier kunnen bezoekers bijvoorbeeld deelnemen aan een quiz of een zoektocht doorheen het museum.

In deze testcase wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke opstelling van de iBeacons. Bij een succesvol verloop wordt gekeken naar een permanente opstelling in het Rubenshuis en eventueel andere musea in Antwerpen. Daarbij wordt ook de iBeacon technologie geïntegreerd in de museum app.

photo credit: Pestpruf via photopin cc

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: