iBeacon Nieuws

Nederlands amusementspark eerste in Europa met iBeacon

tulpenland-ibeacons

Amusementspark Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee (Noord-Holland) zet zichzelf op de kaart door naar eigen zeggen de Europese iBeacon primeur te pakken; ze gaan als eerste amusementspark in Nederland iBeacon technologie gebruiken om de bezoekers te voorzien van informatie.

Tulpenland gaat iBeacon gebruiken om het verhaal achter de tulp beter te vertellen met meer mediasoorten. In plaats van een verhaal op een bord kan de bezoeker op de smartphone direct informatie zien over de tulpen waar ze bijstaan en behalve tekst ook video’s en audio bekijken en beluisteren.

Volgens Marije van den Hoek van Fluwel’s Tulpenland is het een manier om een een een jonger publiek meer te betrekken bij het onderwerp door ze multimediale informatie voor te schotelen.

De iBeacon oplossing wordt ontwikkeld door LabWerk en is naar verwachting in April 2014 beschikbaar.

photo credit: ♥siebe © via photopin cc

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: