iBeacon Nieuws

Nederlandse Dobots Kickstart Crownstone: iBeacons in je stopcontact

Vandaag heeft het Nederlandse bedrijf DoBots afkomstig uit Rotterdam een crowdfund campagne gelanceerd voor Crownstone. De Crownstone is een apparaat wat huizen slimmer probeert te maken door bijvoorbeeld iBeacons maar ook energiemeters toe te voegen via het stopcontact.

Herkenning van mensen en apparaten

Door iBeacons toe te voegen aan het stopcontact en te meten of een apparaat aanstaat kan er een nieuw soort interactie met apparaten worden opgezet. Denk daarbij aan lampen die uitgaan bij het weggaan of aangaan wanneer je voor de deurstaat op basis van jouw nabijheid. Niet alleen smartphones worden herkend maar ook apparaten die worden aangesloten worden herkend op basis van hun het patroon van hun energieverbruik.

Slim meedenken in patronen

Doordat Crownstone deze data via een app ontvangt vanaf de stopcontacten kan het huis ‘meedenken’ met de bewoner door aan patroonherkenning te doen. Laad je bijvoorbeeld iedere nacht je telefoon op via het stopcontact naast je bed dan kan Crownstone je een bericht sturen wanneer dit niet gebeurd. Of als er bijvoorbeeld lampen aan worden gedaan wanneer je niet thuis bent kan Crownstone je hiervan waarschuwen.

Kickstarter doel

Het doel van DoBots is om €200.000 op te halen met de Kickstarter campagne om Crownstone te gaan ontwikkelen. Hiervoor heeft de start-up zichzelf 2 maanden gegeven. Het doel is om de Crownstone over ongeveer een jaar op de markt te brengen voor de Kickstarter supporters.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

1 ReactieReageer

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: