iBeacon Nieuws

Nivea plaatst iBeacons in tijdschriftadvertenties

nivea-sun-kids-ibeacon

Het is zomer in Nederland, tijd dus om met de zonnebrand te gaan smeren en natuurlijk voor de zonnebrand advertenties. Nivea heeft hier in Brazilië alvast een voorproefje op genomen met een zeer innovatieve advertentie met de titel ‘Sun Band’ die in het tijdschrift Veja Rio te vinden was en aan een select aantal abonnees is gestuurd. In de advertentie geeft Nivea namelijk een iBeacon weg.

iBeacon kids

Op het uiteinde van het tijdschrift zit een strook met daarop een iBeacon die nog het meeste wegheeft van een kleine button. Deze strook kan worden uitgescheurd en kan zo om de pols van een kind worden gedaan.

Door gebruik te maken van de speciale Nivea app kan de iBeacon gekoppeld worden aan de telefoon het kind opeens trackable wordt. Via een app kan worden gedetecteerd hoever het kind weg is en geeft alarm als dit een ingestelde afstand overschrijd. Het iBeacon bandje kan meerdere keren worden gebruikt doordat de advertentie is gemaakt van speciaal papier wat tegen vochtige lucht kan.

Stick-n-find

Voor de iBeacon technologie worden de units van Stick-n-find gebruikt. Beacons die specifiek worden gebruikt om items terug te vinden. De app van Nivea lijkt sprekend op de radar app van stick-n-find qua uiterlijk en functionaliteit. Daarbij is het ook duidelijk waarom de advertentie verzonden is aan een selecte groep abonnees; de stick-n-find beacons kosten rond de $20 bij een bulk aankoop.

Het is een bijzonder creatieve manier om iBeacons te gebruiken en geeft een hint naar de toekomst waarbij iBeacons een heel normaal onderdeel worden van de mobiele wereld waar we in leven. Nu maar hopen dat we een zomer tegemoet gaan waar we allemaal veel zonnebrand moeten smeren!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: